Brigate Rossonere Milan

Grupul Brigate Rossonere ia nastere din fuziunea a doua grupuri micute care activau in Peluza Sud , Cava del Demonio si Ultras si este rapid populat cu cativa baieti apartinand de Fossa dei Leoni, care in acea perioada statea in mijlocul peluzei intre tabela si peluza sud. Prima aparitie a steagului nostru s-a facut la meciul Bologna-Milan , 19 octombrie 1975.

De la inceput am stabilit niste reguli clare ; fiecare dintre componentii grupului trebuie sa se implice inactivitatea acestuia din pura pasiune si din placere , niciodata constrans. Grupul trebuie organizat de comun acord nu prin impunerea unei pareri anume. Principala noastra arma in acea perioada precum si acum este entuziasmul care nu poate fi intrecut de nimic.

Grupul se autofinanteaza printr-o cotizatie lunara si prin vanzarea de materiale cu insemnele lui la stadion (fulare, tricouri, sepci, steaguri, autocolante, poze) si are ca principal scop crearea unor fonduri pentru a putea fi alaturi de Milan intotdeauan si oriunde, atat acasa cat si in deplasari, indiferent ca se juca la Torino sau la Tokio. Coreografiile noastre au ajuns deja celebre in toata lumea, multi fiind cei care se inspira din ele incercand sa le copieze. Grupul Brigate Rossonere a fost prezent intotdeauna alaturi de Milan, la toate partidele de pe San Siro cat si in toate deplasarile din campionat, Cupa Uefa, Cupa Campionilor, Cupa Italiei, Cupa Cupelor.

Brigate este un grup care are nevoie in permanenta de noi membrii cu care sa poata duce o buna colaborare pentru cresterea calitativa a modului de sustinere. Noi, ca si alte grupuri ultras suntem acuzati din cand in cand ca primim bani din partea clubului sau ca nu suntem recunoscuti de el; in realitate avem relatii de invidiat cu clubul dar tinem la autonomia noastra absoluta in luarea deciziilor si a actiunilor.  Niciodata si suntem nevoiti sa repetam NICIODATA nu am acceptat un beneficiu din partea lor. Pe noi nu ne intereseaza organigrama Consiliului de Administratie sau cine este presedintele clubului pentru ca tot cea ce conteaza sunt culorile ros-negre , fiind fideli dictonului :”Oamenii se duc , Milan-ul ramane”. Sigur ca suntem bucurosi ca avem un club puternic, cu multi campioni in randurile lui dar istoria confirma ca am fost alaturi de Milan chiar si in anii de ce`a mai trista amintire , lipsiti de onoare si glorie cand putem spune cu mandrie ca nu am lasat steagul jos. Prin asta se poate sintetiza intr-o oarecare masura activitatea noastra de pana acum. Nu suntem dintre cei care doresc sa cunoasca jucatorii personal , sau care pot intra in zona destinata lor , din cadrul stadionului, zona inchisa vizitatorilor ; orgoliul nostre e reprezentat prin cantecele noastre si prin coreografii ; de capacitatea de a putea fi prezenti oriune alaturi de baietii nostrii, de dorinta de a ne prezenta cat mai bine si de a fi la inaltime in deplasarile lungi, obositoare si periculoase; convinsi fiind ca nici represiunea politiei , nici suporterii adversi , nici lipsa biletelor nu sunt pentru BRN motive pentru a renunta la pasiunea noastra.

Noi suntem un grup care nu folosim forta , intimidarea si violenta gratuit, dar toti stiu ca nu dam niciodata in spate in fata unei situatii extreme, daca suntem pusi in dificultate avem capacitatea de a ne apara si de a da o contra pe masura. Cum am mai scris ,noi nu suntem agresivi prin definitie , ne place sa insotim Milan oriunde, iar daca ne expunem la anumite riscuri putem totusi sa le evitam cu usurinta, in cazul de fata sa ne aparam cu toate mijloacele. BRN nu a agresat niciodata simpli suporteri, nu a devastat automobile sau magazine in orasele in care ne-au fost gazda , nu am implicat pe nimeni in anumite episoade care nu erau justificate de anumite actiuni precise. Chiar daca suntem orgoliosi. Pentru toate acestea suntem invidiati de foarte multe grupuri, pentru ca noi traim o aventura extrem de frumoasa putin intalnita la alte grupuri. O istorie , dificil de relatat, scrisa in tribunele din Italia si Europa, pe banchetele autobuzelor, trenurilor , automobilelor (si nu putine ), avioanelor; o istorie care ne`a facut sa depasim barierele si unghiurile vechilor strazi din Milano si care ne-a purtat in toate marile orase ale lumii. Mii de momente de neuitat , de bucurie si suferinta in acelasi timp, intense, stupefiante pentru cei ce privesc din exterior; inegalabile pentru noi. Povesti desre pasiunea , credinta si iubire, ura, cantece care ne unesc datorita amicitiei si solidaritatii care ne uneste. Coerenta si puritatea care sunt in contradictie cu elementele pe care le uram atat de mult , mediocritatea si nepasarea .

Brigate a fost prezenta mereu in prima linie , pentru a suferi , pentru a depasi orice obstacol …..totul pentru Milan.

Articol tradus de pe siteul grupului BRN de Andy.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: