Anunt – desconspirarea Jandarmeriei

Colectivul redacÅ£iei revistei “Suporterâ€?, compus din sustinatori ai mai multor echipe de fotbal, va aduce la cunostiinta faptul ca luni, 25.09.2006 la ora 11.00, va depune la Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii o cerere prin care solicita informarea opiniei publice asupra relatiei pe care conducatorii Jandarmeriei Romane au avut-o cu fostul Departament al Securitatii Statului.

Dorim sa precizam ca suntem profund ingrijorati de ultimele evenimente care au avut loc pe stadioanele Romaniei si care au avut ca punct comun cadrele Jandarmeriei Romane. Prin faptele comise jandarmii incalca flagrant legile tarii precum si drepturile omului, iar actiunile lor nu fac decat sa incite spiritele in momente cand acest lucru nu este de dorit. Observand similitudinea dintre modul de a actiona al actualei jandarmerii si al fostei securitati nu putem sa nu ne punem anumite semne de intrebare legate de trecutul celor care conduc aceasta institutie. Consideram ca intr-o tara care doreste sa se integreze in Uniunea Europeana, asa cum este Romania, aceste practici ar trebui sa inceteze imediat, deoarece nu fac decat sa lezeze imaginea ei peste hotare. In plus, pe site-ul de internet al Jandarmeriei Romane, accesand CV-urile generalului maior dr. Costica Silion si generalului de brigada Olimpiodor Antonescu, obervam cu surprindere ca acestia declara ca , pana in anul 1989, au detinut functii de comanda si executie in cadrul acestei institutii. Cum este posibil acest lucru, cand este cunoscut faptul ca Jandarmeria Romana a fost reinfiintata in 1990? Ce au facut ei inainte de Revolutie si de ce incearca sa ascunda activitatea lor reala?
Astfel credem ca este de datoria autoritatilor sa asigure o transparenta totala in ceea ce priveste conducatorii institutiilor statului, mai ales a celor care trebuie sa apere siguranta si drepturile cetatenilor, sa precizeze daca au existat legaturi ale acestora cu Securitatea, iar daca acest lucru s-a intamplat sa informeze populatia cu privire la natura colaborarii lor.
Cererea cuprinde urmatoarele cadre de conducere ale Jandarmeriei Romane: general maior dr.Costică SILION (Inspectorul general al Jandarmeriei Române), general de brigadă Olimpiodor ANTONESCU (Inspectorul general al Jandarmeriei Române), general de brigadă Ion CRÎNGUŞ (Inspectorul general al Jandarmeriei Române), general de brigadă Neculai BONTIC (Inspectorul general al Jandarmeriei Române) şi colonel Daniel GEORGESCU (Director general al Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti).

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: