Interviu cu un ultras de la Olimpiakos

Interviu cu un ultras al lui Olympiakos

1) Salutari Greciei! In primul rand , trebuie sa spun ca sunt mandru ca pot lua un interviu unui membru al unuia dintre cele mai puternice grupuri din Europa. “Ultras Gate 7” tine de multe ori capatul de afis , prin actiunile sale. Spune-ne te rog cum a luat nastere acest grup si ce presupune el.
Salut! Multumesc pentru cuvintele frumoase. Gate 7 (Thira 7) , si-a inceput oficial existenta in anul 1982. Inainte de asta ,


existau mai multe grupuri unite , dar dupa incidentul de la poarta 7 a stadionului Karaiskaki , si moartea a 21 de frati de-ai nostri , toate grupurile s-au unit in onoarea fratilor disparuti , numele grupului fiind acela al portii unde s-a intamplat tragedia.
2) In Italia , sau la O. Marseilles , ultrasii se autofinanteaza prin comercializarea materialelor , dar si cu ajutorul clubului. Cum va finantati spectacolele din tribuna ?
Fiecare sectiune a lui Gate 7 , vinde materiale cu insemnele grupului , deasemenea fiecare membru , trebuie sa plateasca o cotizatie lunara. Ce-a mai mare parte din bani se duce catre un cont central , dupa care ii folosim pentru tot cea ce avem nevoie.
3) De multe ori , am vazut suporterii din Grecia , excaladand gardurile , impresionant de inalte din Grecia. Aces lucru , face parte din cultura greaca?
Da , as putea spune asta. Din pacate am inceput sa ducem dorul acestor garduri , deoarece din motive de securitate , cluburile si politia , au hotarat ca este mai bine sa le inlocuiasca cu unele mai mici.
4) Care este motivul , rivalitatii puternice din interiorul Atenei. Exista elemente politice care va indeamna la un asemenea nivel de violenta ?
Rivalitatea dintre suporterii Atenei si toti ceilalti din Grecia , nu are nici o legatura cu politica. Este doar o problema intre fani , rivalitate cum ai spus si tu. Dar nu este vorba de politica. Singurele motive politice pentru violenta din Grecia , o reprezinta luptele cu statul , politia pentru noile legi anti-suporteri pe care le-au dat.
6) Pireu , este un port , unde majoritatea oamenilor provin din clasa muncitoare. Aceasta zona , reprezinta un focar social pentru rivalitatea voastra cu Panathinaikos , deoarece suporterii lor , provin din zone mai bogate ?
In mare parte , acesta e motivul de unde a pornit aceasta rivalitate. Olympiakos , a avut intotdeauna suporteri proveniti din clasele sociale mai putin favorizate , dar nu provin doar din Pireu. Cele mai puternice grupuri de suporteri care compun Gate 7 , provin din Atena (da , Pireu si Atena sunt practic acelasi oras).
6) Am auzit ca la un derby m disputat la Salonic , un caine a fost ars pentru ca avea coada vopsita in culorile echipei rivale. Care este diferenta dintre scena ultras din Atena , si cea din nordul Greciei ?
Da , imi aduc aminte acest incident. Ha ha ha , era un om tampit cel ce a facut asta. Asta nu este violenta. Cei din nord , sunt destul de buni , dar sunt cam putini. Majoritatea se cunosc intre ei , nu prea exista mari incidente. Adevarul este ca in nord , se bate mai mult moneda pe ultras , in timp ce noi ne indreptam foarte mult spre huliganism. Vechiurile derbyuri ateniene , provocau haos in tot orasul. Astazi , datorita legilor , exista in special grupuri de casuali , care fac toata treaba murdata. Deci ,diferenta dintre nord si sud este , ca in sud , putem vorbi cu adevarat de un adevarat fenomen , mult mai matur , mult mai organizat.
7) Victoria din Portugalia ,2004 , a schimbat ceva in lumea fanilor ? Mai putina rivalitate , sau nu exista interes din partea ultrasilor greci , pentru echipa lor nationala , la fel ca ultrasii italieni ?
Nici un ultras grec , nu este foarte interesat de echipa nationala. Dar victoria din Portugalia , a schimbat destule. Acum , guvernul , politia si jurnalistii , incearca sa inchida si sa scoata in afara legii toate grupurile de suporteri. Este un nenorocit de razboi pe care il purtam impotriva lor.
8) Care este situatia generala , a scenei ultras din Grecia ? Am auzit ca s-au dat numeroase ordonante de guvern , impotriva violentei pe stadioanele din Grecia.
Treburile sunt foarte complicate in ziua de astazi. Exista un numar foarte mare de politisti , aflati sub acoperire pe stadion si strazi. Avem probleme mari si cu statul deoarece suntem cel mai mare fan club din tara , cu aproximativ 15.000 de membrii , si cu multe incidente la activ. Multi dintre ai nostri au ajuns in puscarii , iar unele sectiuni au fost inchise , abuziv de politie. Cum ti-am spus inainte , este un nenorocit de razboi.
9) Ce ai de spus , celor care va compara , ca mod de manifestare cu ; Cultura Ultras Italiana.
Avem multe in comun cu ei , dar sunt si diferente. Cred ca , scena greaca , este mult mai unita. Scena italiana , este mult mai organizata , in unele actiuni indreptate , sa zicem impotriva statului. Suntem , mult mai violenti cand reactiona, provocarilor. Nu purtam respect , decat unora dintre ultrasii italieni , cum ar fi cei ai Romei si a altor catorva.

Articol tradus de pe siteul www.ultrasspirit.com de Andy.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: