Trist cu tribunele goale

E ceva straniu să intri la un meci şi să auzi şoaptele băncilor tehnice de la 20 de metri. OK, ca ziarist ar trebui să îţi placă chestia asta, şi totuşi parcă nu e chiar în regulă. Poate ar trebui să se spună că lipseşte ceva la un astfel de meci. De fapt, lipseşte totul. Hai să facem un exerciţiu de imaginaţie.

Gîndiţi-vă la o finală de Champions League într-un astfel de decor. Să-l auzi pe Blatter spărgînd seminţe la oficială, să-l vezi pe Johansson de gît cu Platini consumînd pe la vreo terasă înainte de partidă. Dacă vă imaginaţi că revenirea lui Liverpool ar fi fost posibilă fără acei hooligans de care vă e atît de scîrbă sau că sărbătoarea Italiei de la Mondial putea să existe doar cu imnul la difuzoare, atunci sînteţi nebuni. Şi acum să revenim la meciul din Ştefan cel Mare. Bine, dacă se poate numi meci. Şi e păcat, pentru că n-a fost deloc un joc urît.

Dar atunci cînd nimeni nu-ţi tresare la vreo ocazie, cînd doar vreun jandarm cu simpatii dinamoviste răcneşte la golul lui Dănciulescu sau cînd doar Rednic îi ceartă pe Cristea şi pe Cătălin Munteanu, care ratează şanse imense, atunci n-are nici un rost. Şi dacă Tănasă nu e slăvit ca un idol, şi dacă nimeni nu-i cere lui Rednic să-l scoată pe X sau pe Y, atunci la ce bun? Şi pe final, cine te impulsionează? Antrenorii? Conducătorii? Observatorul? Cine mai urlă şi se îmbrăţişează la golul decisiv al lui Niculescu? Ca idee, la final, spre vestiare, cam toată lumea avea capul plecat. Şi nu din cauza scorului. Orice ar fi scris pe tabelă, a pierdut toată lumea. Şi încă ceva. Dacă încă mai credeţi că fotbalul înseamnă 22 de jucători, trei arbitri, o minge şi două porţi, e momentul să vă catapultaţi undeva înaintea erei noastre. Adică atunci cînd nu se inventase încă.

Sursa:  Alexandru Brădescu-SPT

http://www.spt.ro/fotbal-intern/liga-i/2007/04/trist-cu-tribunele-goale.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: