Pentru cine trag clopotele, Mitică?

Romania 2007. Seceta, inundatii, somaj, saracie. Din disperare, toti romanii asteapta un ajutor de la cei pe care i-au votat. Si ce primesc?

Deputatul PRM-ist, Dumitru Dragomir, autointitulat Corleone, dupa numele celebrului cap mafiot, propune parlamentarilor un proiect de lege in care se doreste eliminarea huliganilor si a violentelor de pe stadioane.

Nimic impotriva, pentru ca aceasta lege chiar exista demult. Insa, legile strecurate printre randuri de seful fotbalului din Romania depasesc cu mult limitele inimaginabilului, prostiei si ale bunului simt. In anul in care Romania a aderat la UE, Dumitru Dragomir propune o lege, existenta doar prin tarile bananiere, prin care incearca sa ne puna tuturor pumnul in gura si care ne aminteste de perioada de dinainte de decembrie 1989: orice proteste impotriva oficialilor fotbalului romanesc (conducerilor cluburilor, LPF si FRF) sunt interzise, sanctiunea fiind o amenda care poate atinge chiar suma de 15 milioane de lei vechi. Cu alte cuvinte: “Noi, sefii, facem ce vrem! Voi, cei care sunteti pe margine, ciocu’ mic! Altfel, va luam banii din buzunare!â€?.

Adica, un drept garantat de Constitutia Romaniei, dreptul la libera exprimare, ne este interzis. Si, paradoxal, aceasta interdictie ne este trasata de catre o persoana despre care fiecare roman stie cum a ajuns in functiile pe care le detine, acelea de deputat si sef al fotbalului profesionist romanesc. Trist este faptul ca aceasta lege a trecut deja de Senat si asteapta sa fie aprobata de Camera Deputatilor.

Sa nu trecem cu vederea un lucru: daca acei senatori, alesi de noi, care au votat aceasta lege, au aprobat faptul ca ni s-a incalcat dreptul la libera exprimare, la fel de bine ne pot interzice, tot printr-o asemenea lege “mareataâ€?, sa ne uitam la TV dupa ora 20.00, sa cerem mariri de salariu, sa iesim seara la plimbare sau multe asemenea lucruri normale. Ne asteptam, in aceste conditii, ca deputatii sa respinga acest proiect neconstitutional, in spiritul europenismului care ar trebui sa-i anime. Altfel, ne vom transforma intr-o Siberie a fotbalului mondial, cu Mitica Dragomir pe post de gropar sef al drepturilor romanilor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: