Din trecutul lui Dumitru Dragomir: episodul II

Serialul nostru merge cu 5 ani in urma episodului I, in care “onorabilul” dorea functia de primar general al Bucurestiului.

1999, Bucuresti,  Romania, acelasi personaj in rolul principal….

Mitica Dragomir face de peste trei ani management cu fosta lui secretara

Corleone si-a bagat mandra in afacerile ARCA TOUR SALia Hamza, o bruneta inaltuta, de 27 de ani, este si patroana la o firma de publicitate – SELECT PUBLIROM SRL care, surprinzator, inregistreaza numai pierderi * Cei doi sunt deseori surprinsi impreuna, in biroul din Strada Brezoianu, unde Corleone conduce fituica “Atac la persoana” * Distinsa doamna Vica, sotia lui Corleone, s-a suparat teribil ca cei doi fac prea mult timp afaceri impreunaVestitul Mitica Dragomir, alias Corleone, patronul revistei “Atac la persoana” si a numeroase SA-uri si SRL-uri, a descoperit in urma cu mai bine de trei ani ca secretara lui personala de atunci, Lia Hamza (pe numele ei complet Lia Georgiana Mirela, nascuta in aprilie 1972 in Bucuresti) se pricepe din ce in ce mai bine la transporturi si publicitate. Legatura lor a devenit atat de indisolubila, incat Corleone o lua peste tot dupa el pe Lia, chiar daca aceasta, cand isi punea tocuri, il depasea binisor in inaltime. Corleone a prins a se lauda peste tot cu Lia, cat de desteapta e, cat de bine si de sigur se simte in afaceri cu ea alaturi, incat s-a decis sa faca impreuna o societate comerciala, care sa scoata bani si sa le asigure un trai tihnit, plin de satisfactii. Lia a abandonat repede postura de secretara pentru cea de om de afaceri. Asa s-a nascut in octombrie 1996 firma ARCA TOUR SA, in care Mitica al nostru si-a tras 56% din actiuni, restul acestora fiind impartite cu mandra Lia, alte trei persoane fizice neimportante si un SRL al lui Corleone – NUMBER ONE. Obiectul de activitate declarat al firmei este “transporturi terestre de calatori ocazionale”, iar sediul firmei a fost stabilit pe Strada Brezoianu nr. 23 – 25, ca Lia sa poata fi mereu alaturi de Mitica si sa-l consilieze in cele mai intime probleme. Ca sa nu fie deranjati cand planuiau impreuna, cand pe canapea, cand pe fotoliu, marile afaceri pe care vroiau sa le ridice “peste cota de avarie”, pe clanta biroului lui Corleone aparea agatat un cartonas ca la hotelurile care se respecta, cu inscriptia “Do not disturb!”. Adica nu deranjati!

Raziile distinsei doamne Vica

Afacerile tandemului Lia – Corleone au fost in mai multe randuri tulburate de unele vizite intempestive ale distinsei doamne Vica Dragomir, sotia lui Corleone, revoltata profund ca Mitica al ei isi pierde timpul pana la ore foarte tarzii, “imbarligandu-se” cu Lia, printre hartoage si contracte de afaceri, neglijandu-si peste poate viata de familie. Hotarata sa puna capat managementului prelungit, onorabila doamna Vica a navalit in mai multe randuri in sediul din Brezoianu, pentru a se otari la cei doi, asa cum numai ea stia s-o faca. Martorii oculari, angajati ai revistei “Atac la persoana”, erau jenati de penibilul situatiei, dar de-abia, de-abia, daca indrazneau sa-l salveze pe patron de furia doamnei Vica.

Firma de publicitate a mandrei lui Corleone e in pierdere

De-a dreptul surprinzator pentru o specialista, la care Mitica a apreciat mereu ca stapaneste tot tacamul afacerilor, in cealalta firma pe care o patroneaza singura – SELECT PUBLIROM SRL, Lia inregistreaza pierderi insemnate. Conform bilantului contabil depus la Registrul Comertului, Lia Hamza a inregistrat din activitatile de publicitate o pierdere de 6,4 milioane lei pe anul 1998. De unde se vede treaba ca mandra Lia nu se scoate in castig decat alaturi de Corleone.

Razvan SAVALIUC

Bogdan COMARONI

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=31067&data=1999-09-12

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: