Interviu cu un membru Napoletani Ultras Plovdiv – Bulgaria

Salut Hristo! Pentru inceput as vrea sa te prezinti, te rog!
Ma numesc Hristo, am 22 de ani si sunt mana dreapta a sefului nostru. Ma ocup de organizare de 3 ani.
Ne poti face un rezumat al istoriei grupului tau?
Grupul a luat fiinta in 1995, iar nucleul este format de tineri din cartierul Kichuk Paris din Plovdiv. Luam parte la toate activitatile din Lauta (stadionul si casa noastra). Suntem independenti financiar si tot ce am facut si facem este din banii nostri. Grupul nostru nu este cel mai mare dar cu siguranta suntem cei mai activi. La sfarsitul lui 2005 ne-am schimbat organizarea din Fan Club in grup Ultras.

Cati membri are grupul si care sunt planurile vostre de viitor?
Grupul are un nucleu de 25 de tineri dar mai sunt si altii care nu sunt inca membri. Scopul nostru este acelasi ca intotdeauna- sa sustinem echipa fara incetare si sa atragem cat mai multi membri cu o mentalitate ultras in grup.

Ce inseamna Napoletani Ultras Plovdiv ?
“Ultrasi napoletani din Plovdiv”… unii din baieti sunt fani ai echipei Napoli si toti ne numeau “Napoletani” de aici a venit si numele grupului.

Mai sunt si alte grupuri care sustin Lokomotiv Plovdiv? Daca da, care sunt mai importante si cat de “mari” sunt in comparatie cu grupul vostru?
Mai sunt inca doua grupuri, si anume: Lauta Hools si Gott Mit Uns. Totdeauna participam impreuna la unele “activities”. Lauta Hools sau “Principalii supecti” cum sunt cunoscuti sunt adepti ai stilului “casual” si sunt un grup de top in Bulgaria. Gott Mit Uns departe de a fi ultras, huligani de tot de aseamenea. Cum am mai spus la inceput nu suntem cel mai mare grup, dar suntem cel mai activ.

Care sunt tenditele politice ale grupului?
Pentru noi cultura Ultras si echipa sunt tot ce conteaza.

Cum va organizati? Cantecele, deplasarile, coregrafiile, etc?
Organizam totul la sedinte pe care le facem regulat, dar pastram legatura tot timpul, nu doar la meciuri. Ne intalnim inainte de meciuri sa decidem daca facem sau nu mesaje sau sa stabilim traseul pentru depalsari. De cele mai multe ori folosim masinile personale, cateodata autocare in care calatorim cu celelalte grupuri sau trenul dar asta mai rar pentru ca in tren sau autocar suntem mai usor de interceptat de catre politie.

Care crezi ca este cea mai buna actiune “tifo” pe care a facut-o grupul tau?
Cred ca asta (http://www.napoletani.org/pics/index.php?c…jpg&startFrom=1)
Cateva mii de cartoane pe care era scris “ULTRAS” si un mesaj in fata “LIBERTATE PENTRU ULTRASI”. Asta imi place mie personal cel mai mult, mai ales ca a fost facuta in deplasare.

Este grupul vostru influentat in vre-un fel de alte scene, cum ar fi de exemplu cea din Italia?
Da, urmam fenomenul ultras. Cel mai interesant lucru despre noi este ca, cu toate ca suntem ultras ne imbracam ca si casualii, fara simbolurile clubului, asta ajutandu-ne foarte mult cand ne intalnim cu politia sau cu fanii altor echipe.

Care va sunt dusmanii si care prietenii?
Este mai usor sa spui cine NU ne sunt dusmani. Putems a fim prieteni doar cu grupurile ultras de la Napoli, ceva ce incercam sa realizam si pana acum am reusit sa obtinem respectul catorva dintre ei…

In ce relatii sunteti cu ceilalti fani ai echipei si cu clubul ?
Cu ceilalti fani ne inte;egem foarte bine. Ne intalnim de foarte multe ori, la o bere de exemplu si facem totul impreuna. Cat despre relatia cu cei de la club, este strict “profesionala”. Nu ne amestecam in deciziile lor si nu le permitem sa ne spuna noua cums a ne incurajam echipa.

Ati avut deaface cu represiunile politiei si a guvernului?
Da. Represiunile politiei sunt o mare problema pentru noi. Pot sa spun ca Bulgaria este un stat politienesc… La fiecare meci mare este prezent un numar mare de politisti. Fiecare suporter este controlat din cap pana-n picioare fara a avea permisunea. la fiecare meci sunt probleme cu steagurile si cu bannerele pentru ca este o lege impotriva steagurilor mari, si mai multe lucruri, cum ar fi interdictia pe stadioane sau interzicerea materialelor pirotehnice , etc. etc.

Ce parere ai despre miscare ultra din yropa , care scena este cea mai tare, dupa parere ta si care se dezvolta cel mai bine?
Cred ca e din ce in ce mai greu pentru un ultras sa fie ultras… Toata lumea incearca sa ne puna bete-n roate si cred ca represiunile se vor sfarsi cand pe stadion vor fi doar spectatori care urmaresc meciul de pe scaun, aplaudand ca si cum ar urmari Romeo si Julitet sau ceva de genu`… Totdeauna am aruncat cate o privire la ce se intampla in Italia si la vecinii nostri in Grecia so Serbia, dar respectam orice ultras care incearca sa faca ceva pentru ca stim cat de greu este in zilele noastre.

Orasul poate fi special pentru un suporter, esti madru de orasul tau?
Suntem foarte mandr de orasul nostru. Este aici de mii de ani si este mai vechi decat Roma… Are o istorie foarte interesanta dar asta e alta discutie. Nu suntem impartiti in regiuni, avem fani in fiecare parte a orasului. La inceput grupul nostru a fost format din baieti din cartierul nostru dar cu cata evoluat grupul au mai aderat si baieti din alte zone a orasului.

O propozitie de final pentru cititori?
Sustineti-va echipa, nu va dezamagiti niciodata prietenii si incercati intotdeauna sa fiti cei mai buni.

NOTA: Interviu preluat de pe www.ultras-tifo.com si tradus de www.dorobantii.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: