Lista lu’ Libertatea

Libertatea va prezinta azi ‘Lista celor 10’ – adica cei mai duri huligani din tara care s-au ‘remarcat’ dintre spectatorii arenelor sportive, in urma grozaviilor pe care le-au facut in tribune, in timpul meciurilor, sau pe strazi, dupa consumarea partidelor de fotbal.

Recomandam citirea acestei dejectii numita articol inainte de 12 noaptea pentru a nu va trezi vecinii din cauza rasetelor / injuraturilor …

Meciurile de fotbal din campionatul mioritic au ajuns, si nu de ieri de azi, doar un pretext pentru confruntari dure, sangeroase, intre indivizi orbiti de furie care au transformat arenele sportive in adevarate campuri de batalie.

Partidele importante, derby-urile, constituie, mai ales in Capitala, un imens risc, aproape mortal, pentru ca exista asa-zisi suporteri, huligani de meserie, care nu au alta treaba decat sa dezlantuie iadul pe pamant. Pentru ‘fiarele’ infierbantate, uneori chiar si inarmate cu bate, lanturi si cutite, se pare ca nu exista nici o opreliste care sa le tempereze pofta de scandal. Pana acum nu a facut nimeni puscarie pentru razboaiele din strada duse cu jandarmii, iar amenzile – unele platite chiar de cluburi – nu mai sperie de mult pe nimeni.

In aceasta situatie, autoritatile implicate in fenomenul fotbalistic – fie ca e vorba de Politie, Jandarmerie sau de reprezentanti ai Ligii Profesioniste de Fotbal – i-au identificat, cu ajutorul unor ‘agenti secreti’ infiltrati in galerii, pe cei mai periculosi dintre batausii stadioanelor. Libertatea va prezinta azi ‘Lista celor 10’ – adica cei mai duri huligani din tara care s-au ‘remarcat’ dintre spectatorii arenelor sportive, in urma grozaviilor pe care le-au facut in tribune, in timpul meciurilor, sau pe strazi, dupa consumarea partidelor de fotbal.

Ion Cristian Bischin, 33 de ani, suporter Dinamo Bucuresti. Este cel mai violent membru al Peluzei Nord. Pasiunea sa pentru torte i-a adus mereu necazuri cu fortele de ordine. Fanul a vrut in nenumarate randuri sa intre pe terenul de joc.

Razvan Boteanu, 26 de ani, suporter Dinamo Bucuresti. Razboinicul din Stefan cel Mare s-a batut, unu la unu, cu un jandarm, la meciul disputat de echipa sa la Buzau. De agresivitatea lui s-au lovit si politistii bulgari, care s-au incaierat cu fanii infierbantati ai echipei Dinamo imediat dupa meciul Levski Sofia – Dinamo.

Mircea Cenan, 21 de ani, suporter ‘U’ Cluj. I-a fost interzis accesul pe arenele sportive timp de trei ani si a fost sanctionat de opt ori. Nu scapa ocazia niciodata sa le adreseze injurii fortelor de ordine, sa faca scandal si sa arunce pe gazon si in directia oamenilor legii cu diferite obiecte.

Valentin Comanescu, 26 de ani, suporter Otelul Galati. ‘Exmatriculat’ din tribune pentru un an, tanarul este cunoscut pentru luptele din strada si din tribune pe care le provoaca si le duce cu fortele de ordine. Introduce pe stadioane fumigene si petarde si le arunca pe terenul de joc si in mijlocul galeriilor adverse.

Gabriel Cercel, 24 ani, suporter Rapid. Ca sa scape de interdictia de a intra pe stadioane timp de un an, tanarul a luat numele de familie al sotiei, schimbandu-l in Vasai. A incercat sa intre la meciuri, dar a fost prins. El arunca cu tot felul de obiecte in adversari si in fortele de ordine.

Robert Burlacu (aici in poza de buletin), 22 de ani, suporter Petrolul Ploiesti. Ultraj, distrugeri, batai, sunt doar cateva dintre ‘calitatile’ ultrasului petrolist, care l-au facut celebru printre ‘hooligans’. Pentru ispravile sale, a stat sase luni departe de arenele de fotbal.

George Oancea, 22 de ani, suporter Petrolul Ploiesti. Despre George se poate spune ca e fanul tuturor echipelor. Cand afla ca se pregateste vreo lupta cu fortele de ordine, oriunde e rost de scandal, apare si el. Din acest motiv, suporterul bataus a stat sase luni departe de arenele de fotbal.

Gabriel Calomfir, 33 de ani, suporter Otelul Galati. Scandalurile provocate de individ in tribunele stadioanelor nu au ramas fara urmari. Jumatate de an, barbatul, cunoscut ca o fire foarte agresiva, careia nu ii trebuie prea mult timp ca sa sara la bataie, a privit meciurile de fotbal de acasa, din fotoliu.

Dragos Spatariu (aici in poza de buletin), 23 de ani, suporter Poli Timisoara. Un impatimit al petardelor, a fost prins, aruncand pe gazon sau in directia fanilor altor echipe ori a oamenilor de la paza cu astfel de obiecte pirotehnice. Si el a avut o ‘condamnare’ de jumatate de an.

Catalin Iordan, 23 de ani, suporter Steaua. In tribune i se spune Tweety, dar este poreclit ‘bestia cu lantul’ dupa ce, anul trecut, a lovit un cameraman tv, la derby-ul Steaua – Dinamo. Pentru gestul lui, Tweety este judecat acum. Fanul violent nu lipseste niciodata de la meciurile echipei sale favorite din Ghencea, inclusiv de la cele ale hocheistilor ros-albastri. De fiecare data cand era prins si sanctionat de oamenii legii, tanarul dadea datele de identificare ale fratelui sau.

Lege noua contra huliganilor

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul de promulgare a Legii privind prevenirea si combaterea violentei, cu ocazia competitiilor si jocurilor sportive. Noile pedepse sunt usturatoare si ar trebui sa ii tina departe pe suporteri de gesturi necugetate pe stadioane. La randul lor, politistii vor legi mai dure impotriva ultrajului, dupa ce numarul oamenilor legii amenintati sau batuti in timpul misiunilor – nu numai al celor de pe stadioane – a crescut ingrijorator.

Alte titluri ale editiei: Vremea prezentata de Cristina si Sanziana

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: