„Infractori“ la vârsta pantalonilor scurţi

În încercarea de a veni în sprijinul Legii lui Mitică, Lupa a escaladat sau s-a căţărat peste graniţele Olteniei. A ajuns tocmai în Moldova, unde a dat peste nişte infractori de drept comun deosebit de periculoşi.

copii_pe_gard.jpg

Cu ăştia mici ce faci, Mitică?

Cosmin Cojocăreanu – Lupa mea

Cinci elemente nesănătoase ale societăţii, cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, s-au urcat pe garduri, punând în pericol buna desfăşurare a partidei de la Galaţi, dintre Oţelul şi Rapid, de acum 10 zile. Prin gestul comis, ei intră sub incidenţa art.20, litera j sau k, încă nu suntem pe deplin dumiriţi, din Legea 4/2008. Iată ce spune legea, care nu-i tocmeală: „Art. 20 lit. j) Suporterilor le este interzis să escaladeze gardurile care delimitează spaţiul de joc sau gardurile interioare de separare a sectoarelor; lit. k) Suporterilor le este interzis să se caţere pe gardul care delimitează spaţiul de joc de tribună“. Am căutat în DEX salvarea, dar escaladarea e sinonimă cu căţărarea, aşa că literele j şi k din lege spun cam acelaşi drac, cu diferenţa că j-ul implică şi „gardurile interioare de separare a sectoarelor“.

Deci, sunt infractori

Ori că e j, ori că e k, e clar ca lumina zilei că cei cinci sunt infractori. Şi trebuie pedepsiţi. Cum? Scrie în lege. Dacă e litera j, „cu amendă de la 250 lei la 750 lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit fapta pe o perioadă de 6 luni“. Pentru litera k din articolul 20, sancţiunea e mai blândă: „Amendă de la 150 lei la 400 lei sau prestarea a 70-120 ore de activităţi în folosul comunităţii“.

Mitică, să-ţi măture hotelul!

Cu punerea în practică a sancţiunii stăm mai prost. Pentru că minorii nu au voie să muncească, deci nu ar avea de unde să plătească amenda şi nici cum să presteze în folosul comunităţii. Dar va găsi Mitică o chichiţă să-i pună la muncă pe copii. Şi atunci, mai ales că noi i-am descoperit pe infractori, ne permitem câteva propuneri: să măture coridoarele şi să facă curat în hotelul Crystal Palace din Bucureşti sau să tundă gardul viu de la nr. 2A, pe str. Alexandru Vitzu, în sectorul 5 din Capitală, unde-şi are sediul Liga. Şi dacă tot nu au epuizat orele de muncă în folosul mai marilor comunităţi, ar putea să înceapă construcţia unui nou Canal unde să se dea în bărci cei ce fac legi.

„Sari şi tu pe gard!“

Dacă li se pare cumva acestor pungaşi ce au vrut să sară gardul că suntem prea duri, îi avertizăm că avem un as în mânecă. Ba nu-l mai avem, pentru că nu merită să-i protejăm. Aşa că dăm totul în vileag: ştim din surse sigure că doi dintre ei au încercat să-l convingă pe cel în geacă albastră (vezi foto) să le urmeze exemplul prin îndemnul: „Hai, bă, fraiere, că nu vezi nimic de acolo“. Ceea ce s-ar traduce prin instigare la comiterea de infracţiuni. Puşcăria vă paşte, hahalerelor!

Îţi trag un glonţ în cap ca să-ţi fac o gaură
Că tot suntem la capitolul legea lui Mitică, nu vrem să trecem cu vederea peste incidentul de la Buzău. Banalul joc dintre Gloria şi Poli Iaşi a fost animat de un bodyguard al lui Bucur, patronul buzoienilor, care nici mai mult, nici mai puţin, a ameninţat oaspeţii cu un pistol. Individul a fost amendat şi interzis pentru un an, iar stadionul din Buzău suspendat o etapă. Bine că a avut un pistol şi nu o artificie, că altfel o punea: amendă, dosar penal şi interdicţie 2 ani pe stadion.

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: