Doi suporteri ieşeni riscă pedeapsa cu închisoarea pentru că au intrat pe stadion fiind interzişi

Doi suporteri ai echipei Poli Iasi au incalcat, la meciul cu Otelul Galati, din ultima etapa a Ligii I, masura interzicerii accesului la competitiile sportive si risca inchisoare de la o luna la trei luni.

Vesti proaste pentru doi dintre suporterii Politehnicii Iasi. Cosmin Mancea, in varsta de 22 ani si Radu Andrei, in varsta de 19 ani risca sa intre la inchisoare pentru ca au incalcat interdictia de a intra pe stadion. Jandarmii galateni au identificat in timpul meciului din ultima etapa a Ligii I, dintre Otelul si Poli Iasi, doi suporteri ieseni care nu aveau voie sa intre pe stadion. “Pe timpul desfasurarii meciului de fotbal dintre echipele Otelul Galati si Poli Iasi, din data de 7 mai, jandarmii galateni au identificat in randul suporterilor formatiei oaspete doi tineri care aveau interdictie timp de un an la competitiile si jocurile sportive. Cei doi au primit aceasta interdictie dupa meciul desfasurat de echipa din Iasi la Buzau, in data de 2 martie”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati, remis agentiei Mediafax.

Deoarece au incalcat masura complementara de interzicere a accesului la competitii sportive, cei doi suporteri risca acum inchisoare de la o luna la trei luni sau amenda penala si interzicerea accesului la competitii sportive de la un an la doi ani, masura de siguranta ce se adauga la cea existenta deja. Jandarmii le-au intocmit celor doi suporteri ieseni dosare penale pentru savarsirea infractiunii de “incalcare a masurii de interzicere a accesului la unele competitii sau jocuri sportive”, fapta prevazuta de articolul 31, aliniatul 1, din Legea 4/2008, cunoscuta si ca Legea Dragomir (dupa numele lui Mitica Dragomir, seful Ligii Profesioniste de Fotbal si initiatorul acestui act normativ). Liderul suporterilor ieseni, Marius Srainer, nu primise inca nici o informare din partea Jandarmeriei despre cei doi suporteri care ar risca sa faca inchisoare. “Deocamdata nu stim despre ce este vorba. Nu am vazut nici o hartie prin care cei doi suporteri ai Politehnicii ar risca sa faca inchisoare. Eu nu am facut deplasarea la Galati si nu stiu daca cei doi au fost la Galati si, mai important, daca au intrat pe stadion”, a declarat ieri Marius Srainer, liderul suporterilor Politehnicii. Din cate se pare insa, ambii suporteri au fost la Galati, au incercat sa intre pe stadion si au fost identificati chiar la accesul in arena sportiva.

Sursa

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: