Luptă pentru drepturile tale!

Autorul plângerii pentru cazul de furt întâmplat la meciul Rusia – România a fost invitat ieri la Direcţia Generală a Jandarmeriei din Bucureşti. Conform locotenentului Iorga – departamentul juridic din secţia pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii, cel care se ocupa de rezolvarea acestei plângeri, persoanele care au luat bannerul sunt şefi la firma de pază BRONIC. Se pare că aceştia au dat mai departe bannerul unui jandarm în civil, care urmează a fi identificat. Vă vom ţine la curent cu evoluţia acestui caz şi cu modul în care se va rezolva plângerea. Pentru o mai bună funcţionare a aparatului administrativ am informat şi vom continua să informăm APADOR CH şi alte ONGuri care luptă pentru drepturile omului despre ce s-a întâmplat.

Transparenţă în administraţie

Cadrele din conducerea Jandarmeriei au asigurat că vor trata acest caz cu maximă transparenţă. Legat de un alt caz semnalat de noi recent, cel al jandarmilor în civil care refuză să îşi decline identitatea la menifestaţii publice, domnii de la Jandarmerie “nu înţeleg de ce nu apreciem faptul că aceşti oameni sunt puşi acolo pentru protecţia noastră. Atâta timp cât nu facem nimic ilegal, nu ar trebui să ne temem de cei care ne filmează, de exemplu.” Cât de bine îşi face jandarmeria treaba şi de ce n-ar trebui să ne temem în câteva exemple:

suporterii stelişti au fost măcelăriţi după meciul din 20 septembrie 2006 din Ştefan cel Mare (domnul georgescu este încă colonel?)

500 de suporteri dinamovişti au fost duşi la identificare la secţiile de poliţie, după un meci în Ghencea

Suporterii CFR-ului, snopiţi în bătaie în Ghencea

Suporterilor vasluieni li se fură o cameră foto iar o alta le este stricată

Un banner”Basarabia pământ românesc” este interzis pentru că incită la ură naţională

Oltenii au parte de tratament inuman pe Ghencea

Şi atunci, nu e normal să dorim ca toţi jandarmii să se legitimeze şi să poată fi identificaţi? Până nu se iau măsuri în privinţa jandarmilor în civil, vom continua să facem publice abuzurile.

Continuarea…

Publicarea abuzurilor nu e însă de ajuns. Nişte proşti au murit în 1989 pentru ca nouă să ne fie respectate drepturile. Iar mijloace legale există, slavă Domnului… Mai trebuie să existe şi un pic de voinţă din partea noastră.

Dup evenimentele de la România – Albania , foarte mulţi oameni nevinovaţi au fost amendaţi. Urmând calea legală, ne-am contestat amenzile, iar acum, având deciziile judecătoreşti care ne certifică nevinovaţia, vom începe un proces împotriva Jandarmeriei.

Următorul pas: cât mai mulţi dintre noi trebuie să lupte (legal, nu cu pumnul) împotriva abuzurilor.

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: