Ce înseamnă a fi ultras?

A fi ultras inseamna a urmari meciurile si a-ti trai sentimentele intr-un sector special, distinct de celelalte, care este cel mai plin si mai popular dintre toate: PELUZA.
A fi ultras inseamna a fi mai mult decat un simplu suporter, pentru ca acesta nu este in stare de atatea sacrificii si pentru ca acesta nu intelege patosul tau, care vine din adancul inimii.
A fi ultras inseamna a iubi enorm fotbalul si a-l intelege ca o metafora a vietii, cu victoriile obtinute in ultimul minut… cu egalarile nesperate, obtinute in inferioritate numerica… cu infrangerile acceptate cu capul sus.
A fi ultras inseamna a-ti incuraja in cel mai bun mod cu putinta echipa iubita si a fi mai bun decat adversarii tai din peluza opusa, indiferent de rezultat sau de conditiile meteorologice, indiferent ca esti pe propriul stadion sau la 2000 de kilometri de casa.
A fi ultras inseamna a iubi culorile clubului si a le purta cu tine mereu, urmandu-ti echipa pe teren propriu sau in deplasare… in nici un caz a sta acasa si a urmari echipa la televizor.
A fi ultras inseamna a continua sa canti dupa ce ai primit golul infrangerii, chiar daca o faci cu lacrimile in ochi si cu moartea in suflet.
A fi ultras inseamna a fi constient ca mesajele, cantecele si coregrafiile tale sunt parte integranta a fotbalului si ca ele imping echipa ta spre victorie.
A fi ultras inseamna a considera intregul tau club o adevarata uniune intre feuda, castelul medieval si toti locuitorii acestuia, in care fiecare trebuie sa-si apere cu orgoliu si chiar cu pretul vietii numele, culorile si istoria acestei uniuni.
A fi ultras inseamna a-ti respecta adversarii care merita acest lucru, dar in acelasi timp a pastra rivalitatile istorice. A fi ultras inseamna a nu intoarce si celalalt obraz, ci a reactiona intotdeauna la provocarile si insultele factiunilor adverse.
A fi ultras inseamna a lua atitudine, a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta clubul favorit si a condamna orice actiune care ar fi impotriva lui, inseamna a contesta jucatorii care au jignit culorile clubului in trecut sau carora nu le pasa de viitorul echipei, ci joaca doar pentru bani.
A fi ultras inseamna a nu avea prea multe legaturi cu cei din conducerea societatii si a ramane autonomi in propriile alegeri, gandiri si manifestari.

Articol de pe vechiul site al Boys Dinamo

Advertisements

Tags: , , ,

No Responses to “Ce înseamnă a fi ultras?”

  1. legioazzurrabr Says:

    frumos scris felicitari… cam asta e

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: