Fotbalul modern dauneaza grav ultrasilor!!!

Toata lumea aude si vede peste tot despre un fotbal “modern”. Desi modern inseamna aducerea fotbalului la un stadiu avansat, nu acelasi lucru putem sa-l spunem despre noi, ultrasii, care, cu timpul, daca nu vom lua atitudine vom disparea!

Fenomenul ultras din Romania a decazut din motive stiute doar de noi, insa pe care le negam. Politia, liga, federatia, pana si presa a ajuns sa ne prezinte ca pe niste criminali, in timp ce altii sunt laudati pentru ca au “modernizat” fotbalul.

Daca unii sunt de acord ca o echipa de fotbal sa apartina finantatorilor, nu suporterilor, eu sunt impotriva acestui lucru. Au mai ramas foarte putini oameni care sunt dispusi sa faca orice pentru echipele lor.

Copiii nu mai sunt atrasi de acest fenomen din cauza presei care ne identifica cu niste criminali, retardati si alte “apelative” de acest gen. Toti vor ca noi sa plecam de pe stadion, pentru ca, culmea, tot noi stricam atmosfera. Toata lumea tipa, urla sa nu mai fluturam steaguri, pana si unii oameni care vin la meci pentru prima oara, in timp ce noi aici am crescut.

De curand a aparut o reclama la niste chipsuri in care, inaintea executarii unui penalti toti spectatorii ies din stadion sa-si cumpere respectivul produs. Patetic! Ce s-ar intampla daca pe la mijlocul unui meci, cand echipa merita sa fie sustinuta, TU sa-i intorci spatele pentru niste chipsuri, carnati, mici si alte asemenea prostii?

In curand forurile europene o sa ne impuna cum sa stam pe scaun, sa nu batem din palme si sa nu cantam pentru ca nu “da” bine pe TV. O sa ne dea tuturor tricouri cu sponsorii lor pe care o sa scrie “Suporterii echipei X iubesc produsul Y” si, eventual si niste masti care sa reprezinte simbolul produsului. Pe langa acestea, va trebui sa ne bucuram cand echipa adversa, pe care o urasti din tot sufletul, da gol. In loc de garduri vor fi amplasate standuri de unde sa-ti cumperi ceva mancare si un binoclu, pe care sa-l folosesti. Cand arbitrul greseste impotriva echipei tale va trebui sa spui “Nu-i nimic lasa, ce conteaza un gol in plus!”.

Deja unii au renuntat sa mai lupte, alti vor renunta, dar, restul ultrasilor vor lupta pentru ceea ce alti oameni considera o nebunie, bani irositi, timp irosit si energie irosita. Fotbalul modern va dauna sigur ultrasilor!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: