Ultraşii – club cu circuit închis !?

Dă-i în morţii mă-sii de sămânţari! Nu sunt ca noi, se imbracă nasol, în trening, nu cânta cum am văzut noi în filme şi, mai ales, N-AU MENTALITATE! Nu sunt ultraşi, ca noi!

Aud chestii din astea aproape zilnic. Cu un aer de superioritate, mulţi dintre cei mai radicali suporteri din România transformă stilul ultras de susţinere a echipei în ceva exclusivist, la care puţini au acces şi pe care nimeni nu-l poate înţelege.

Ce te faci însă când, şi datorită acestei atitudini, lumea ajunge să te urască. Ce te faci când oameni simpli care vin să cânte în peluză alături de tine, se satură de băşinile tale marca Lacoste? Respectul se câştigă, iar respectul nostru faţă de ceilalţi suporteri ai clubului iubit n-ar trebui să se manifeste prin înjurături şi superioritate. Ultraşii altor echipe au ajuns să fie priviţi cu admiraţie, sa fie “respectaţi” iar cei ce iubesc aceleaşi culori cu noi catalogaţi ca “cetăţeni” fiindcă nu fac o deplasare pe cont propriu sau fiindcă în anumite momente se uită la meci în loc să fluture un steag.

Noi stăm pe forumuri speciale, numai pentru “ultraşi”, unde se adună lumea bună a peluzelor româneşti. La creme de la creme. Şi ne plângem de cât de îndobitocită e societatea, ce legi grele sunt pe stadioane, ce fel de căcaţi vânduţi ne mai alearga din foame de bani, pe la stadion. Dar facem ceva pentru a ne atrage simpatia “poporului” din tribune? Sau doar îi înjurăm în gând sau pe faţă şi apoi vrem să cânte tot stadionul?

Elitismul cel mai grav se manifestă prin moda numită “sud”. Adică separarea de galeria mare şi mutarea la cealaltă peluză. Chiar şi fără motive întemeiate, cei care ar fi putut fi bazele unei peluze adevărate, nucleul de bază renunţă la luptă (n-ai cu cine, vorba asta vi se potriveşte şi vouă, “luptătorilor”) şi alege un drum care nu va fi niciodată altceva decât o labă tristă…

Într-un sistem din ce în ce mai potrivnic, în 10 inşi vom merge să aprindem lumânări la cimitire, nu torţe pe stadioane

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: