Steel Boys – Otelul Galati – Comunicat

steel boys

29.08.2008

Comunicat | Am pornit pe un drum de la bun inceput. Ne-am fixat niste principii pe care in mare masura le-am respectat. Am activat in sectorul in care am crescut si  ne-am format ca si suporteri: Peluza Nord. In primii 2 ani de activitate am izbutit sa cladim o peluza pe care am luat-o de la zero prin sacrificii imense, numai de noi stiute. Desi pentru o perioada indelungata am fost aproape singurul grup care ne-am zbatut sa creem o peluza unita, constanta si poate cel mai important… curata, nu am izbutit. Am realizat coregrafii, mesaje, am incercat sa dam culoare sectorului prin o multitudine de stegauri (marea lor majoritate nesemnate, tocmai pentru a creaa ideea ca exista o peluza puternica,si nu doar un grup), am aprins torte, fumigene. Per total, am realizat atat de mult cat am putut.
Am inteles insa dupa o perioada in care am depus o munca titanica, ca nu suntem respectati. Am fost huliti si o putem spune… chiar batjocoriti. Am ales sa plecam in Peluza Sud, acolo unde eram liberi, uniti si unde ne puteam exprima propriile ganduri si sentimente asa cum mereu ne-am dorit. Nimeni din exterior, nu ne-a inteles aceasta mutare. Cu siguranta ca a fost si vina noastra. Intr-ucat nu am vrut sa facem publice unele motive care au condus la luarea acestei decizii, pentru ca am considerat ca rufele trebuie spalate in aceeasi gospodarie.  Dupa o destul de scurta perioada petrecuta acolo (aproximativ 9 luni) in care am avut evolutii destul de bune (2 coregrafii, mesaje fumigene, prezenta destul de numeroasa in fiecare deplasare avand in vedere conditiile prezente), am fost solicitati de catre cei din Nord pentru o reconciliere. Ni s-a spus ca este nevoie de noi, ca peluza nu mai este ce a fost, fara implicarea noastra. Am propus o serie de conditii pentru a schimba lucrurile negative care se aflau chiar  la radacina si ne-au fost acceptate. Desi eram constineti ca nu vom fi intelesi, am ales sa facem acest pas, spre binele unei viitoare peluze si spre binele echipei si orasului pe care le iubim. Ne-am facut simtita prezenta inca din prima zi, realizand o coregrafie la meciul impotriva celor de la Dinamo Bucuresti. Dupa putin timp insa, vechile obiceiuri ale unor persoane din peluza si-au facut din nou simtita prezenta.
Nu am acceptat niciodata ca peluza sa fie un mijloc de imbogatire pentru unii, ca dreptatea in peluza sa fie facuta cu pumnul, ca deciziile sa fie luate doar de unele persoane care nu stiu cum este sa stai zile si chiar nopti intregi pentru a lucra la o coregrafie, desi esti constient ca nu va iesi asa cum ti-ai dorit. Ne-au fost incalcate toate conditiile pe care le-am pus in momentul intoarcerii in Nord. S-a recurs la actiuni nedemne, la amenintari. Am dorit sa purtam o conversatie prin care sa clarificam unele lucruri si ni s-a raspuns exact cum ne asteptam, prin violenta, din parte unor persoane cu care nu am avut niciodata nimic de impartit, dar care  au fost impinse de la spate sa recurga la astfel de gesture, lasand astfel imaginea nepatata a celor care i-au indemnat sa faca aceste lucruri. Nu am putut evita  acest fapt, si am raspuns la violenta prin violenta, iar acesta a fost doar inceputul unui destul de lung lant de astfel de evenimente.
In acest moment, consideram ca nu ne mai putem continua activitatea in Peluza Nord. Desi un segment care se afla in exterior dar si o parte din cei din grup au dorit autosuspendarea  noastra am ales atat cat mai putem sa continuam aceasta lupta pentru orasul si culorile echipei noastre iubite. Am decis sa o facem acolo unde ne-am simtit cel mai bine ca si suporteri, in peluza Sud.
Nu ne putem continua munca sub amenintarea continua a batei si a cutitelor, astfel ca suntem nevoiti sa recurgem la acesta solutie. Nu avem nimic de impartit in acest moment cu cei care alcatuiesc Nord-ul galatean (desi noi auzim aproape zilnic noi planuri de “razbunareâ€?), dar consideram ca in acest fel nu se mai poate continua.
Le uram success celor compun in acest moment Peluza  Nord si speram sa inteleaga intr-un final ca nu ar trebui sa ne consideram unii pe altii dusmani, mai ales in aceste vremuri in care suntem batjocoriti si din ce in ce mai mult maziliti de pe stadioanele din Romania de aceste foruri si acesti oameni care le conduc si care vad in noi un adevarat pericol pentru afacerile si clanurile lor mafiote (FRF si LPF).
Pentru noi si destul de scurta (aproape 3 ani de zile) dar foarte zbuciumata noastra istorie, am ales sa continuam aceasta lupta in Peluza Sud. Odata cu noi si cei din Young Crew au decis stabilirea in Peluza Sud Galati. Ne-am simtit datori  sa oferim aceste lamuriri (desi cuvintele sunt prea putine pentru a relata totul) si pentru cei care au crezut ca Sud-ul pentru noi a fost si este doar un mijloc de a ne afla “in pas cu modaâ€?, si nu o necessitate asa cum este de fapt si de drept.
Desi cu siguranta vor exista si persoane care nu vor intelege in ciuda argumentelor aduse, decizia luata, activitatea grupului nostru, desi se afla la rascruce, va continua. Asa cum mereu ne-a placut , vom arata in peluza, cat de bine o facem.

Siteul Steel Boys: http://www.steelboys.ro

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: