Revoltă la Timişoara!

mating suporterii poli timisoara incidente jandarmi violenteFanii bănăţeni sunt dezlănţuiţi! Circa 8000 de fani “alb-violeţi” au ieşit în stradă pentru a protesta la adresa deciziei ce a depunctat echipa lui Uhrin Jr., blocând intrarea în aeroportul din Timişoara.
Numărul acestora pare să crească, iar jandarmii prezenţi la faţa locului fac cu greu faţă: doar 300 de oameni de ordine. Totodată, 20 maşini de poliţie încearca să calmeze mulţimea încinsă care cere în cor demisia lui Mircea Sandu din fruntea Federaţiei.

Poliţia a ripostat cu gaze lacrimogene, un corespondent gsp fiind afectat de această replică dură. În ultimele momente s-au iscat lupte de stradă între fani şi jandarmi, în mulţime fiind prezenţi atât copii cât şi femei.

În urma confruntărilor, un suporter al Timişoarei a leşinat pe stradă, provocând panică în rândul mulţimii. Bărbatul de circa 40 de ani a fost transportat la spital de urgenţă. Drept urmare, un grup de 15 fanii bănăţeni au fost aproape de a linşa un jandarm aflat în maşina de Poliţie!

Sergiu Rus, purtător de cuvânt IPJ Timiş:

“Pentru ca acest protest să se desfăşoare era nevoie de o autorizaţie a Primăriei şi a Poliţiei. Autorizaţia n-a fost solicitată, dar manifestaţia a avut loc până la urmă.

Luăm toate măsurile necesare pentru a calma spiritele, iar acum sunt aproximativ 10 echipaje de poliţie acolo şi efective lărgite de jandarmi. Sperăm să nu se degenereze în fapte violente şi să nu fie nevoie de o intervenţie în forţă. Până acum n-au fost făcute arestări. Încercăm să luăm legătura cu liderii suporterilor, dar nu s-a reuşit până acum nimic concret în acest sens” a încheiat Rus la Antena 3 în urmă cu puţine momente.

Jandarmii au reuşit să disperseze mulţimea furibundă, care se îndreaptă acum spre centrul oraşului, spre Piaţa Operei! Poliţia a mobilizat deja câteva sute de oameni de ordine.

În Piaţa Operei au ajuns circa 500 de suporteri timişoreni, restul de 3500 aflându-se şi ei pe drum spre aceeaşi destinaţie.

Un sporter al Timişoarei a intrat în direct la RTV şi a declarat:
“Vom merge in Piaţa Operei şi vom cânta cât ne vor ţine plămânii. Vrem să se facă dreptate pentru că este soarta unui oraş întreg în joc. O să stăm pe străzi cât o să putem!”

În centrul oraşului s-au strâns deja aproape 2000 de fani, restul urmând să ajungă în curând.

22:16 – Circa 8000 de fani s-au strâns în final în Piaţa Operei, majoritatea alăturându-se grupului de suporteri pe parcursul protestului. Violenţele par că au încetat pentru moment, mulţimea limitându-se la scandări pro-Poli şi anti-FRF.

22:45 – Suporterii timişoreni se îndreaptă spre case, în Piaţa Operei rămânând din ce în ce mai puţini oameni.

gaze jandarmi poli timisoara suporteri

poli suporter lesinat
proteste suporteri timisoara
poli manifestatie miting piata operei

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: