Mândru că sunt român

In zilele noastre, cand demnitatea si mandria nationala sunt lasate deoparte, ba chiar batjocorite de catre politicieni, mass-media si sunt promovate aspecte ale societatii care atrag tot mai multi tineri pe cai gresite(precum promovarea manelelor, preluarea sarbatorilor si obiceiurilor altor natiuni, punerea in prim plan a nenumaratelor curente teribiliste etc.) putini dintre noi se simt, cu adevarat, mandri ca sunt romani.
Inca de mici, din cartile de istorie am invatat ca pentru stramosii nostri dragostea pentru patrie era de neegalat, ei luptand cu onoare si curaj pentru a apara hotarele tarii.Tot inaintasii nostri au dorit o tara unita, o tara libera si au luptat pentru a realiza aceste idealuri.
Astazi ar trebui sa cinstim memoria lor si sa nu-i uitam niciodata, ar trebui sa fim mandri ca prin vene ne mai curge sangele lor!
Pentru mine, nu e bucurie mai mare cand realizez ca tara noastra a facut progrese in diferite domenii(economic, sportiv etc.).Ascult cu mandrie cantece patriotice si de multe ori sufletul imi este invadat de emotii cand aud “Desteapta-te Romane!”.Fie ca plec peste hotare, fie ca merg in diferite locuri din tara, fie ca sunt acasa arborez tricolorul fiindca doresc sa arat tuturor ca port cu mandrie aceste trei culori in suflet.Ma doare sufletul cand arunc o privire la situatia fratilor nostri de peste Prut, cand vad ca orice actiune unionista este inabusita prin violenta si cenzura si imi doresc din toata inima ca acest hotar nedrept sa dispara odata pentru totdeauna!Ma doare sufletul cand vad ca romanii din Transilvania sunt supusi la un continuu proces de maghiarizare si beneficiaza de mai putine drepturi decat minoritarii.Insa autoritatile nu iau nicio masura in aceste privinte…Incercam sa facem lumii cunoscute aceste aspecte prin desfasurarea campaniilor.Este una noastra cale de a lupta si vom continua, nu vom da inapoi!
Am ajuns si la finalul acestui articol, ce pentru mine a reprezentat un bun prilej de a imi dezvalui sentimentele pentru patria si poporul meu si cred cu tarie ca, desi acum situatia noastra nu este chiar roz, in viitor lucrurile se vor schimba.Insa va trebui sa luptam, sa ne sustinem cauza!
“Nimic in lume nu-i mai sfant/Si mai frumos pe acest pamant/Decat sa mori ca luptator/Infasurat de tricolor!”

Blue Life – cîştigătorul concursului RomanianUltras.

Am fi vrut sa premiem mai multi oameni, dar decat unul poate primii premiul, drept urmare il rugam pe Blue Life din Tulcea sa ne contacteze pentru a ne comunica ce doreste dintre bilet, fular sau tricoul.

Deoarece toti participantii merita un premiu, macar simbolic, pentru exprimarea patriotismului, asa cum il simte fiecare, toti participantii vor primi drept cadou o insigna basarabia pamant romanesc.

Cei care vin la meciul de la Cluj sunt rugati sa ne sune la numarul 0743 355150 pentru a lua insigna direct, ceilalti sunt rugati sa ne scrie intr-un email adresa unde vor sa primeasca insigna.

Iar pentru a încheia această săptămînă dedicată Romîniei, un ultim cîntec:

show_167f8c70a0826c(448, 46);

nicolae furdui iancu – nu uita ca esti roman

HAI ROMANIA!

Tags:

Leave a comment