Opinia unui suporter a lui Partizan

Opinie tradusă de aici, primită de noi pe email cu rugamintea de a fi publicată. Reamintim tuturor că acest site acordă tuturor vizitatorilor posibilitatea de a publica direct articole (după ce vă înregistraţi) având ca subiect tematica siteului.

Joi va juca pe stadionul nostru echipa din Timisoara. Trebuie sa le pregatim suporterilor romani o intampinare pe masura. Este vorba despre niste oameni care acuma 2 saptamani ne-au intampinat ca pe fratii lor.
In decursul istoriei sale Partizanul a jucat in nenumarate competitii internationale, pe toate continentele lumii, dar NICAIERI nu a fost intampinat ca la Timisoara in acea zi de pomina, 18.09.2008.
Autorul acestor randuri este nascut cand si Grobari, adica in 1970. Am inceput sa merg la meciuri in anii 80, dar pot spune cu mana pe inima ca nu am mai vazut atmosfera ca la Timisoara.
Prietenia nostra cu PAOK este de asemenea speciala, dar asta e alta poveste.
Primul lucru care ne-a sarit in ochi a fost programul meciului care continea o pagina scrisa intr-o impecabila limba sarba. Textul ne-a lasat fara grai.
Am crezut ca poate romanii sunt asa prietenosi pt ca noi sa ne relaxam, sa ne “adoarma” inainte de meci, cand colo…
Autocarul nostru a pornit de la hotel. Unii cunoscuti ne povesteau despre iesirea minunata petrecuta alaturi de timisoreni cu o seara inainte in localurile timisorene. Devenim martorii unor scene ireale: trec coloane de oameni tineri si batrani, imbracati in violet, canta pentru clubul lor, iar in acest timp ne fac cu mana, unii chiar ridica trei degete spre noi! In prima faza am crezut ca sunt sarbi din Timisoara, dar era imposibil sa fie asa multi. Am constatat ca era vorba de romani care afisau o ospitalitate incredibila!
Drumul spre stadion in autocar a fost fantastic. Nu am mai trait ceva asemanator de cand merg in deplasari, de aproape 30 de ani! Ce diferenta intre Timisoara si unele orase din fosta Iugoslavie! Ce diferenta intre Timisoara si Istambul, Mostar, unde toti dadeau in noi cu pietre, ne scuipau, ne atacau…
La stadion nebunia continua…echipa noastra iese pe teren si toti o aplauda…dupa care o grupare mai mica din stanga noastra ridica un mesaj de prietenie in lb sarba. Cordonul de jandarmi care ne despartea nu avea nici un sens, era ridicol. Ni se parea incredibil ca inaintea unui meci de asemenea importanta romanii se manifesta atat de prietenos fata de echipa noastra si fata de noi!
Suporterii lui Poli si-au incurajat exemplar echipa pe tot parcursul meciului, iarasi un lucru de admirat. La sfarsit noi am castigat, dar nu am vazut nici un gest urat din partea lor, nici o chestie care sa pateze atitudinea domneasca de care au dat dovada toata ziua.
De acea, Grobari, trebuie sa avem in vedere ca joi pe stadionul nostru, in orasul nostru, vin niste PRIETENI! Tara noastra, neamul nostru, Partizanul nostru, au in momentul de fata putini prieteni pe lumea asta, de aceea trebuie sa-i asteptam cum se cuvine!
Sa le uram un calduros bun venit la Beograd iar echipa lor sa fie intampinata cu aplauze la intrarea pe stadion! Ei merita acest lucru, merita chiar mai mult decat atat.
Bineinteles, cand incepe meciul va trebui sa ne conducem propria echipa spre victorie, asa cum am facut-o din 1970 pana acuma!

Vlada Ćujić

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: