România, stat miliţienesc! Suporterii stelişti torturaţi la Galaţi

Vineri, imediat dupa meciul pierdut de Steaua cu 0-2 la Galati, un grup de suporteri stelisti au fost agresati si maltratati in sectia de politie.

Cei agresati, povestesc cum dupa meciul Otelul 2-0, un microbuz cu suporteri stelisti a fost atacat cu pietre si sticle de catre suporterii Otelului, in Galati. Acestia au coborat din microbuz si au incercat sa riposteze. Politia comunitara, iar apoi mascatii, au intervenit pentru a calma spiritele. 13 suporteri stelisti au fost dusi la sectie, unde au fost batuti, iar apoi amendati.

“Au venit mascatii, ne-au bagat in duba si am ajuns intr-o incapere unde ne-au umilit. Ne-au legat cu mainile la spate si ne-au asezat pe podea. Ne-am batut incontinuu o ora si jumatate, dupa care ne-au dus la sectie si ne-au dat si amenzi. Unii din baieti au coastele rupte, altul are umarul disclocat. Ne vom scoate certificate medico-legale si ii vom da in judecataâ€?, a spus unul dintre suporterii agresati.

Un vizitator al siteului RomanianUltras povesteşte:”voi ati fost torturati vreodata? Nu batuti, ci torturati in adevaratul sens al cuvantului. Daca nu,atunci va rog sa nu mai comentati pentru ca nu puteti simtii ce au trait baietii aia acolo si ce sentimente le-au trecut prin suflet.
Dupa mine ceea ce s-a intamplat la Galati reprezinta cele mai mari abuzuri legate de fotbal si de fortele de represiune. Una e sa te bata mascatii,multi au patit-o dar alta e sa fi torturat. Mi se pare incredibil, tortura in anul 2008. Tortura pura.

“Dupa meci, un grup de suporteri stelisti au plecat cu microbuzul si s-au oprit intr-o zona de fast-food. Erau bauti si s-au luat de cetatenii care erau in preajma. Doi politisti de la rutiera au incercat sa ii calmeze, dar suporterii i-au injurat. Atunci a fost chemta echipa de interventie, care a preluat microbuzul cu suporteri si i-a dus la politia comunitara. De acolo au fost preluati de jandarmi si dusi la sectia de politie. Suporterii au fost amendati pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Nu au fost batuti si nici urcati in masina de politie”, a spus Cristian Gasca, seful politiei comunitare din Galati.

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: