Suntem ultraşi!

apărut in revista Suporter, nr.3 – august 2006

Suntem ultraşi. Suntem cei mai radicali dintre suporteri. Mergem cu echipa favorită peste tot. Bine, peste tot doar dacă avem în faţa cui să ne demonstrăm superioritatea. Daca nu, suntem în protest! Felul nostru de a fi nu exclude violenţa. La prima bătaie primită de la nişte gorile lăsăm steagurile jos. Nu se mai merită…

Suntem ultraşi şi refuzăm cu vehemenţă orice ajutor din partea clubului. Dacă totuşi se poate ca patronul să ne angajeze la fabrica lui de îngheţată ar fi extraordinar. Oriunde, numai la club NU. Află lumea şi nu dă bine la imagine… Urâm minciunile şi dezinformările ziariştilor. Lasă că ajungem noi jurnalişti şi nu o să scriem la comandă… Pe naiba!
Suntem ultraşi şi pentru noi echipa favorită înseamnă totul. Nu prea mişcăm vreun deget să ne ajutăm echipa favorită în afara meciului propriu-zis. Nu ne ajută la imaginea noastră de ultraşi dacă ajutăm la curăţatul gazonului de zăpadă, vopsim un gard sau încercăm să ne ocupăm de imaginea clubului. Îi privim cu indiferenţă ba chiar cu ură pe ceilalţi suporteri ai echipei noastre. Sunt “cetăţeni” nu sunt “ultraşi” ca noi!

Suntem ultraşi şi cuvantul “atitudine” ne defineşte. Nu ne implicăm constant în problemele de la vârful clubului nostru. Un meci, doua, dupa aia abandonăm. Suntem prea mici. Dar daca tot suntem prea mici, de ce mai avem pretenţie că luăm acea atitudine? Doamne fereşte să stea vreun copil pe lângă grupul nostru. Îl luăm la şuturi. Pleacă bă de aici! Vrei să apară vreo poză cu noi pe internet? Noi n-am fost copii!

Suntem ultraşi şi a trebuit ca o revistă despre noi şi acţiunile noastre să se distribuie gratuit ca să o luăm şi noi, una pe bani nu se cumpăra. Altfel, presa nu ne acordă destulă atenţie. Oare care e soluţia? Una gratis???Dar daca tot e gratis să ştiţi că noi suntem 100 în grup! şi nu acceptăm să ne daţi un număr mai mic de reviste!

Suntem ultraşi şi unul din cei mai mari duşmani ai noştri sunt forţele de ordine. Tot încercăm să facem un protest împotriva miliţienilor. Reuşim un miting! Din păcate numai cînd se ajunge în situaţii dramatice. Şi din păcate, majoritatea celor prezenţi vin să-şi expună fularele şi ghetuţele. Ne tot chinuim apoi să fim alături pentru a lupta împotriva abuzurilor. Ce rost mai are? Alte ghetuţe ne mai luăm de-abia la anul….

Suntem ultraşi. Mergem in deplasarări cu echipa noastră naţională. De preferat în deplasările de unde se poate sustrage ceva. Mai o ciocolată, mai un adidas. Ajunşi la meci ne luăm la bătaie cu adversarii echipei noastre de club. Păi nu clubul ne-a plătit deplasarea??? Ajunşi acasă facem mesaje şi ne lăudăm cu faptele noastre de vitejie si cu perechea de adidaşi… Suntem adepţii politicii pe stadioane. În majoritate suntem de dreapta, naţionalişti convinşi. Ba chiar permitem unor organizaţii neo-naziste să îşi aleaga membrii din rândurile noastre, doar anul ăsta celticele sunt la modă… Deseori uităm să mai facem ceva pentru ţara noastră. Fuck you, România!

Suntem ultraşi pe viaţă. Până dăm de o femeie si un loc de muncă mai solicitant. După aceea suntem dezamăgiţi de fenomen… Suntem ultraşi şi pentru noi a fi ultras înseamna un mod de viaţă, suntem ultraşi nu numai pe stadion ci 7 zile din 7, 24 de ore din 24, oriunde şi oricând. Până când vedem un film artistic despre casualii englezi… Apoi facem imposibilul să ne procurăm şi noi şepci din alea în pătrăţele. Casual – un mod de viaţă!
Suntem ultraşi şi fenomenul din care încercăm să facem parte e cu un picior în groapă… DIN CAUZA NOASTRĂ!

articol scris de AleX

* acest articol nu se vrea o critică, şi cu atât mai puţin o laudă la adresa cuiva anume. Este viziunea autorului asupra unei părţi a fenomenului

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: