Rapid – Steaua 2003 – din arhiva RomanianUltras

din Romanian Ultras, nr.1, martie 2004

Opinie Rapid – Braşoveanu’ :
Dezamăgirea produsă de ratarea calificării la Bruxelles şi disputarea meciului pe un teren „neutru” au făcut ca la primul meci important al sezonului să nu ne prezentăm într-un numar foarte ridicat (totuşi mai mulţi decât adversarii la nivelul întregului stadion). Prezenţi în premieră la peluza Nord de pe stadionul Naţional, lucru pentru care trebuie să „mulţumim” Jandarmeriei -care a invocat „motive de securitate”?!?- ne-am prezentat cu un steag de gard central, pe care era scris Legiunea Vişinie, alături de stema şi anul de înfiinţare ale echipei, încadrat lateral de fâşii şi fără nici cel mai mic element de pirotehnie – lipsă cauzată de restricţiile impuse la intrare, unde au rămas de altfel şi mesajele ofensive pregătite.
În ciuda numărului mai mic în care ne-am prezentat la peluză, este de amintit faptul că până în momentul egalării am dominat fondul sonor în duelul cu coloniştii celor 237 000km2 de culoare roşalbastră (suprafaţa calculată de Răducanu?) – mesaj pe care îl bănuiesc „reciclat” şi care, oricum, avea destul de puţine în comun cu coregrafia expusă.
rapid legiunea visinie 1923fasii alb visiniifasii rapid suporteri

Opinie Steaua – Ult*ras:
Partida a fost dominată la toate capitolele de fanii stelişti, veniţi în această “deplasare” în număr mult mai mare decât giuleştenii. Galeria Stelei a fost repartizată la peluza dinspre pasajul Muncii şi a ocupat 85 % din locuri.
Datorita forţelor de ordine şi proastei organizări, ultraşii stelişti nu au putut desfăşura coregrafia pregătită la începutul primei reprize. Astfel, la debutul părţii a doua a meciului, roş-albaştrii au realizat din cartoane o coregrafie reuşită (zicem noi), de mari proporţii, având în vedere mărimea peluzei stadionului naţional”Lia Manoliu”. Mesajul a fost “237.600 KM.2 DE CULORI ROŞ-ALBASTRE!”. 237.600 km.patraţi este suprafaţa României. După cum lesne se înţelege, coregrafia a simbolizat o combinaţie a culorilor clubului Steaua, încadrate de tricolorul românesc. Ideea a fost de a alătura simbolicele culori roş-albastre alături de tricolorul ţării pe care o iubim. De asemenea, prin mesaj s-a dorit implementarea ideii că Steaua este, a fost şi va fi echipa numărul 1 a României.
La acest meci, s-a reuşit introducerea în stadion a 50 de torţe, deşi jandarmeria interzisese acest lucru. Frica şi neputinţa unora au facut ca doar aproximativ 15-20 de torţe să fie aprinse în interiorul arenei, majoritatea fiind văzute în sectoarele ocupate de grupurile ULTRAS, SHARKS, VACARM şi TK. Majoritatea torţelor au fost aruncate pe pista. La gestul nostru de a aprinde torţele, jandarmeria a răspuns imediat, în acelaşi mod violent cunoscut de toate galeriile din ţară. Conflictul a degenerat în sectoarele grupurilor mai sus amintite, din partea ultraşilor răspunzându-se cu beţe de steaguri şi îmbrânceli. Atmosfera s-a calmat după ce cinci persoane au fost reţinute şi duse la maşinile de Poliţie din afara stadionului.
Ca mesaj ironic, stelistii au desfăşurat “VOI ÎN CH.LEAGUE DOAR LA FIFA 2003!”. La cântece, galeria Stelei a avut un nivel acceptatabil pe întreaga durată a meciului. Acesta a fost de altfel unul din puţinele meciuri din actualul campionat când noi am reuşit să cântăm compact pe toată durata meciului. Pe gard au fost prezente bannerele tuturor grupurilor consacrate din Ghencea, dar şi secţiunea ULTRAS Sibiu şi alte câteva steaguri ale suporterilor din ţară.
Cât despre fanii Rapidului, ce ar mai putea fi spus mai mult decât de obicei? Penibil cred că este singurul cuvânt potrivit pentru aceştia, cel puţin la acest meci. În primul rând, peluza lor nu era nici măcar pe jumătate ocupată, la începutul meciului s-au chinuit timp de 10 minute să aranjeze deasupra capului un steag de proporţii modeste, au încercat fără succes realizarea unei coregrafii penibile, materialele fiind întinse pe scaune în lipsa oamenilor. Prestaţie vocală mediocră.
steaua coregrafie

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: