Liga “Profesionistă” dă lecţii judecătorilor

DE LA LIGA PROFESIONISTA DE FOTBAL

Catre

Presa Romana

MIRA

Ministerul Justitiei

Consiliul Suprem al Magistraturii

Si in atentia  Opiniei Publice

Urmare a nedoritelor evenimente petrecute recent in tribunele stadioanelor cluburilor Rapid si Steaua, dar si ale altor cluburi, LPF considera ca vandalismul anumitor grupuri de huligani a atins un punct-limita, dincolo de care se contureaza riscul de a inregistra nu doar mari pagube materiale (a se vedea autoturismele distruse, modernizarile grav afectate ale stadioanelor etc.), ci si victime omenesti. Suntem in posesia unor date care atesta limpede ca aceste grupuri vin la meciuri nu pentru a gusta spectacolul sportiv, ci exclusiv pentru a provoca scandaluri si batai. Cazurile cameramanului maltratat la Cluj, al celui lovit cu lanturi in preajma stadionului din Ghencea ori cel al suporterului transportat sambata seara in stare de inconstienta sunt suficiente pentru a justifica semnalul nostru de alarma. Ca sa numai vorbim de faptul ca asemenea manifestari ale catorva indivizi scapati de sub control pot constitui scanteia declansarii unor nedorite tulburente de ordin nu doar sportiv, ci chiar social.

Ca atare, in dorinta de a salva pe de o parte spectacolul fotbalistic, iar pe de alta pentru a permite spectatorului civilizat sa se bucure in liniste de aceasta binemeritata relaxare, facem un apel insistent la MIRA si Ministerul Justitiei de a aplica mult mai ferm decat pana acum prevederile Legii nr.4/2008, ca si, de la caz la caz, ale altor prevederi ale Codului Penal si Civil. Fata de care – o spunem raspicat – au demonstrat pana in present o nepermisa toleranta. Statistici clare demonstreaza ca, in ciuda constatarilor Jandarmeriei si, uneori, ale Politiei, un procent nepermis de mic ale acestor infractiuni a ajuns in fata instantelor. Si nici unul dincolo de gratii, adica acolo unde ar fi locul unor indivizi iremediabil certati cu normele civice.

De asemenea, facem un apel si catre presa romana sa se alature demersului nostru, impreuna cu toti oamenii dornici sa intre cu adevarat in Europa mileniului 3, pentru a starpi acest flagel al vandalismului ce ia proportii ingrijoratoare.

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: