9 suporteri timişoreni dau Jandarmeria in judecata

De doua saptamani incoace, la Judecatoria Timisoara au inceput sa curga contestatiile depuse de suporteri ai echipei FC Timisoara. 14 tineri, sefi de grupari din galerie, au fost sanctionati de fortele de ordine cu amenzi intre 2.000 si 5.000 de lei fiecare, pentru ca ar fi participat la protestul spontan care a avut loc pe 4 septembrie, dupa ce au aflat ca echipa a fost penalizata cu sase puncte de FRF prin aplicarea unei decizii FIFA.

timisoara revolutia violeta
Trei sferturi dintre sanctionati au insa dovezi ca nu au participat la incidentele petrecute pe Calea Lugojului, unde jandarmii au intervenit in forta. Ulterior au fost intocmite procese-verbale, desi niciunul dintre cei vizati nu a fost chemat sa dea declaratii. „Cele 11 persoane sanctionate de jandarmi au fost identificate pe baza imaginilor filmate, iar probele avute vor fi prezentate instantei de judecata, care va hotari veridicitatea lor“, sustine lt.col. Daniela Stanciu, din partea Jandarmeriei.

A primit amenda, desi era in direct pe platoul de filmare

Emanuel Cernescu, reprezentantul galeriilor lui Poli, sustine ca ceea ce se intampla constituie un precedent periculos. El insusi a fost amendat sub acuzatia ca ar fi refuzat sa paraseasca „campul de lupta“, desi se afla in acel moment la o emisiune televizata in direct.
incidente suporteri timisoara jandarmi
si seful galeriei alb-violete, Cristian Brancovan, care pe durata protestului a intrat in direct pe cateva posturi de televiziune, a fost sanctionat cu 3.000 de lei. „Am martor ca am stat in masina si am tinut legatura cu presa incontinuu. Nu am participat pentru ca am anticipat ca o sa fiu tras la raspundere. Mereu iau amenda cand e ceva legat de galeria lui Poli, fie ca am sau nu legatura. E un caz clar de hartuire. De fapt, Jandarmeria cauta vinovati ca sa iasa bine in fata opiniei publice si da amenzi din baza de date, nu pe probe“, spune Brancovan.
Miting Poli
In cazul lui Mihail Dobrovolschi, 29 de ani, Jandarmeria a trebuit sa recunoasca faptul ca l-a „confundat“, dupa ce a verificat contestatia depusa de tanar. „Pe 4 septembrie eram la Bucuresti, unde aveam o convocare din partea firmei-mama, iar de acolo am plecat o saptamana in Delta“, povesteste tanarul amendat cu 2.000 de lei. El sustine ca se afla pe „lista neagra“ pentru ca pana anul trecut a fost liderul gruparii Drojdierii.

Sursă: Agenda

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: