Protest al suporterilor arădeni în faţa primăriei

uta arad suporteri in fata primariei protestaradeni uta arad mars mitingarad suporteri primar falca uta arad

Relatare Observator:

În acest moment, circa 200 de suporteri ai echipei UTA cântă în faţa primăriei. Ei protestează prin cântece şi scandări împotriva oficialităţilor locale, care au manifestat dezinteres faţă de susţinerea echipei. Forţele de ordine sunt la faţa locului, dar nu intervin.

Acum, utiştii se mută la Teatru, pentru a prostesta în continuare.

Un şef al forţelor de ordine comunică prin telefon că suporterii au plecat spre teatru, că doar scandează şi că nu provoacă probleme. Oficialităţile nu reacţionează, dar sunt informate de subalterni.

Utiştii sunt paşnici, nu provoacă nici un fel de probleme, circulă doar pe trotuar, cântă pro UTA şi pro Arad şi scandează anti primarul Falcă şi anti PDL: “Ghiţă Falcă eşti o mizerie”, “Rezident la DNA, nu îţi pasă de UTA” şi “Pi…e din PDL ne-au rupt afişele”, dar cântecele pro UTA şi pro Arad domină

Cei circa 200 de suporteri utisti au ajuns in Piata Avram Iancu unde se desfasoara un spectacol folcloric organizat din bani publici. Utistii s-au alaturat participantilor la concert, dar sunt mult mai interesati de UTA, motiv pentru care scandeaza pro-UTA, anti Falca, anti PDL si anti oficialitati. Jandarmii şi poliţiştii care i-au urmărit pe suporteri de la distanţă, în ideea de a-i ţine sub control, nu mai au cum să intervină (nici n-a fost cazul), pentru că pur şi simplu, suporterii Bătrânei Doamne sunt acum împrăştiaţi printre participanţii la spectacolul folcloric. Au nimerit la fix, mai ales că în timpul meciului cu Drobeta Turnu Severin au protestat, printr-un banner, pentru banii publici care mereu se găsesc pentru pomeni electorale şi diverse spectacole, în timp ce UTA, ca simbol al Aradului, este mereu ignorată. “UTA Arad” răsună acum în piaţa Avram Iancu, acolo unde puţinii participanţi la spectacol nu prea înţeleg ce se întâmplă.

Pentru a nu avea probleme cu autorităţile, care ar putea interpreta plimbarea lor prin oraş drept miting fără autorizaţie, suporterii utişti au început să se împrăştie. N-au ţinut (şi nici nu s-au dat) să se dea în spectacol, dorind doar ca prin ieşirea în grup, la plimbare prin oraş să scoată în evidenţă dezinteresul oficialităţilor locale faţă de UTA, mai ales acum când clubul trece printr-o puternică situaţie de criză. Utiştii au fost la meci, au ieşit la plimbare pe străzile Aradului, au transmis mesajele pe care le-au dorit şi au plecat spre case. Oficialităţile n-au reacţionat în nici un fel, forţele de ordine doar au supravegheat ieşirea fanilor Bătrânei Doamne, iar cei vizaţi de scandările suporterilor au fost ţinuţi la curent cu tot ce se întâmplă, din sediul PDL ieşind mai multe persoane după ce susţinătorii UTA-ei s-au mutat din faţa Primăriei în piaţa Avram Iancu.

ACTUALIZARE

După ce majoritatea suporterilor utişti prezenţi în Piaţa Avram Iancu s-a risipit, jandarmii au reţinut şi legitimat câţiva suporteri, acuzându-i că ar participat la un miting ilegal. Pe de altă parte, oficialităţile au monitorizat cu maximă atenţie ieşirea la plimbare prin oraş a suporterilor utişti. Deţinem informaţii, neconfirmate oficial, că utiştii au fost supravegheaţi pas cu pas şi că în preajma unui restaurant, la care se spune că se afla primarul municipiului, erau mobilizaţi mai mulţi jandarmi. De asemenea, alte forţe de ordine ar fi fost prezente în jurul locuinţei primarului, pentru a preîntâmpina o eventuală descindere a utiştilor acolo.

În timp ce utiştii cântau şi scandau în faţa Primăriei, în sediul PDL aflat la doi paşi de Palatul Administrativ, luminile erau stinse. După ce suporterii s-au mutat în Piaţa Avram Iancu, circa 10 membri de partid au părăsit în grabă sediul.

Aradon video

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: