Dosar penal pentru un suporter al echipei CFR

fumigena clasa t1 pirotehnieGruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a anunţat, marţi, că unui suporter al formaţiei CFR i-a fost întocmit dosar penal pentru că la meciul cu formaţia Gaz Metan Mediaş (scor 2-1) a aprins o fumigenă pe stadion.

“În jurul orei 20.15, un suporter al echipei de fotbal CFR 1907 Cluj-Napoca aflat în peluza P1 a aprins o fumigenă, acesta fiind ridicat de către stewarzi şi predat jandarmilor. Lui C. Rareş de 19 ani din Cluj-Napoca i s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale şi de distracţie, pe bază de amestecuri pirotehnice din clasa T.1, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 35 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive. De asemenea, s-a propus ca măsură de siguranţă interzicerea accesului la meciurile de fotbal ale echipei CFR 1907 Cluj-Napoca pe o perioadă de 3 ani”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Cluj.

Suporterul a fost sancţionat cu 200 de lei şi cu interzicerea accesului la partidele campioanei Ligii I pe timp de un an şi după meciul CFR Cluj – AS Roma, din grupele Ligii Campionilor, pentru provocarea unui scandal în peluza rezervată galeriei gazdelor.

În acel incident a fost implicat şi un alt suporter, V. Istavan Csaba, care a fost de asemenea a fost sancţionat cu amendă de 200 de lei şi interzicerea accesului la meciurile formaţiei ardelene pe o perioadă de 1 an.

“În urma vizionării imaginilor video înregistrate cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele «FC CFR 1907 Cluj-Napoca» şi «A.S. Roma» desfăşurat în data de 26 noiembrie a.c. jandarmii au sancţionat până în prezent doi suporteri ai echipei gazde cu 200 lei fiecare şi interzicerea accesului la meciurile de fotbal ale echipei FC CFR 1907 Cluj-Napoca pe o perioadă de 1 an, pentru provocare de scandal. C. Rareş de 19 ani şi V. Istavan Csaba, ambii din Cluj-Napoca, au provocat sandal în peluza destinată galeriei cu puţin timp înainte de terminarea partidei de fotbal. V. Istavan Csaba a mai avut interdicţie de a participa la meciurile echipei CFR pe o perioadă de 6 luni tot pentru provocare de sandal, interdicţie care a expirat în luna octombrie a acestui an”, se arată într-un alt comunicat de presă, remis tot marţi de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.
Sursa: Mediafax

2 sfaturi pentru Rareş:
1. Ca să îşi primeşti vreo pedeapsă, Jandarmeria va trebui să demonstreze că tu eşti cel din imagini. Să nu recunoşti acest fapt nici în ruptul capului, indiferent de ameninţări. Ştim doar că nu tu ai aprins acea fumigenă… Şi colegii tăi o ştiu, pot fi folosiţi ca martori într-un eventual proces.
2. Ca să îţi poată face dosar penal, jandarmii vor avea nevoie de o expertiză, pentru a demonsta că ceea ce ai folosit se încadrează la clasa de pirotehnie respectivă. Vor avea greutăţi, daca nu sunt ajutaţi de declaraţii în acest sens din partea ta. Nu le da ocazia, nu eşti obligat să “colaborezi” cu ei

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: