Din partea grupurilor – Ultras U Craiova

din revista Suporter, nr.1/2006

ultras craiovaÎn toamna anului 2003, exista un grup de ultraşi care nu se identificau cu mentalitatea grupurilor existente în peluza sud a stadionului Ion Oblemenco. În iarna acelui an am hotărât să înfiinţăm un nou grup ultras. La început numărul suporterilor care doreau să adere la acest grup era destul de mic. Dar nucleul era de invidiat. Majoritatea erau oamenii care gândiseră şi lucraseră toate coregrafiile realizate de peluza craioveană. Toţi erau de ceva ani prezenţi la toate meciurile de acasă şi în majoritatea deplasărilor. Viitorul grup era compus din foşti membri Freak Boys (proaspăt desfiinţat), câteva elemente din Teste Matte si alţii care nu facuseră parte din nici un grup organizat. Chiar de la început, grupul s-a confruntat cu destule probleme. Scandalul bătăliei din sediul clubului, în seara când se anunţase venirea lui Lăcătuş ca antrenor la Universitatea, a fost la un pas de a anula apariţia grupului din cauza celor care au ajutat la identificarea celor implicaţi in scandal. La primul meci din 2004, după pauza de iarnă a campionatului, a apărut pe gard bannerul grupului ULTRAS. Fontul, unul original, imită scrisul de pe o stampilă. Simbolul era un craniu cu o cască de luptător medieval şi cu o eşarfă cu steag sudist. La marginile steagului de gard era stema oraşului si a regiunii. Chiar de la acest meci (jucat acasă cu Farul Constanţa) ULTRAS a provocat o bătaie în toată regula cu jandarmii, au fost aruncate torţe spre ei, lucru condamnat de membrii unei grupări din peluză. Atunci s-a stat la peluza nord deoarece Sud-ul era închis de bolşevicul Staicu. La primul meci din peluza sud ne-am separat de restul peluzei luând loc în dreapta sectoarelor ocupate de membrii peluzei. De atunci am fost catalogaţi ca nişte rebeli. De când a existat grupul nostru nu am acceptat bani şi nici un ajutor de la club, nici măcar materialele nu le ţinem în magazia de la stadion, şi am mers pe banii noştri în deplăsări. Memorabile au fost deplasările la Braşov şi la Bacău, la prima fiind doar noi şi Blue Lions. Amenzile procurate din plin de fiecare membru nu ne-au descurajat. Au fost şi două momente când nu s-a putut merge pe cont propriu pentru că nu exista tren si trebuia sa stăm în respectivul oraş trei zile, dar atunci am pus fiecare bani şi am dat banii celor care organizaseră deplasarea.
Am fost luaţi la ochi şi de presedintele clubului, care a interzis unui membru intrarea în peluză, dar respectivul preşedinte a părăsit echipa cu capul plecat. Am confecţionat în doi ani de existenţă mai multe mesaje decât celelălte grupuri mai vechi din peluză, majoritatea foarte acide. Grupul a suferit de multe ori schimbări. Unii membrii, fiind la o vârstă destul de mare (27-28 ani), au părăsit încet-încet grupul din cauza serviciului şi a situaţiei familiare. Alţii au plecat pentru că nu puteau ţine pasul cu restul grupului, alţii au plecat pur şi simplu şi unii au fost “daţi afară” din grup pentru că nu aveau aceeaşi mentalitate. Au fost momente când eram doar 10 membri. Cu toate aceste greutăţi am realizat destul de multe, chiar şi două coregrafii de grup. La început am stat în sectorul imediat alăturat sectoarelor rezervate ultraşilor. Apoi, odată cu apariţia grupului Fans ne-am mutat cu un sector mai departe de restul galeriei. Acum, pentru o mai bună organizare şi datorită faptului că Fans numai există, am revenit pe sectorul unde am stat prima dată. Au fost doi ani destul de dificili pentru noi. Au fost deplasări foarte grele, în zone foarte îndepartate şi, implicit foarte grele pentru buzunar. La ultimul meci din divizia A am afişat nouă mesaje în care am incercat să spunem cam tot ce era de spus în privinţa retrogradării echipei noastre de suflet. Odată cu retrogradarea ne-am organizat mult mai bine, la fel ca şi restul brigăzilor. Am fost prezenţi destul de mulţi în fiecare deplasare. Şocul diviziei B ne-a făcut să fim mult mai aproape de echipă. Au fost deplasări memorabile, presărate cu incidente si cu destule intâmplări de neuitat.
La primul meci din returul campionatului 2005-2006 am apărut cu un nou steag de gard. Mulţi nu au crezut că vom rezista nici măcar un an. Cu toate că am ramas puţini cei care am pornit acest grup am reusit să depaşim toate greutaţile şi începem al treilea an de peluză şi sperăm să continuăm în aceeaşi notă, fără nici un compromis, orice ni s-ar spune nu lăsam capul în jos, pentru că nu putem fi acuzaţi de nimeni pentru nici un motiv.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: