Brigate 1997 Dinamo

articol din martie 2006 (revista Suporter, nr.1)

” MULTI NE-AU VAZUT NASCANDU-NE,PUTINI NE VOR VEDEA MURIND”

brigate dinamoTotul a început în anul 1997, luna martie, la iniţiativa unor băieti din cartierul bucureştean Pantelimon, în număr de 4, dintre care unul membru fondator al celui mai reprezentativ grup din România, NUOVA GUARDIA. Grupul a luat fiinţă în urma unor divergenţe de mentalitate şi păreri diferite cu membrii grupului N.G. şi a unor simpatii faţă de peluza sud MILANO. Prima oară steagul a apărut în luna martie, returul campionatului de atunci (1996-1997) alături de N.G., Dracula Boys, Forza Dinamo, Red White Kings, Opposta Fazione, Front. De reţinut că grupuri organizate erau doar N.G. şi Dracula BOYS. După incidentul din Ghencea din 10 mai 1997, BRIGATE se transformă în BRIGATE PANTELIMON, aderând la noul grup atât membrii N.G. şi Dracula Boys şi, în special, membrii peluzei care locuiau în cartierul bucureştean Pantelimon dar nu numai. Aveam deviza “DINAMO NE UNEŞTE, CARTIERUL NE ÎNRĂIEŞTE”. La vremea aceea eram cel mai de temut grup ultra’ şi cel mai numeros din mişcarea peluzelor din Bucureşti.
Între anii 1997-2000, fiind cel mai activ grup din peluza dinamovistă, alături de N.G. am făcut prima coregrafie din peisajul bucureştean, după cum urmează: nucleul N.G. a hotărât să facă o coregrafie compusă din plăcute (cartoane) jumate alb, jumate roşu, cu steaguri mari de 5/4 de fluturat în faţa peluzei. Aş aminti membrii care au luat parte deoarece nu s-a scris niciodată precis de aceştia (Sorin Roma, Chestorul, Elias, Paulică, Edi Paiul, Cristi Ajax, Bundy, Giovani, Nămol, Edi drumul taberei, Arabu, Soare, Brandon, Tavi, Cormoranu, Sava, Stan, Leo, Hepaticus, Parma, Dinu, Metalka, Cristi Lazio, Petcu, Mihnea) si alţii cărora nu le ştiam numele la vremea respectiva. Un amănunt important este că aceste nume au participat la PRIMA COREGRAFIE. Ne-am interesat de unde se pot procura materialele necesare coregrafiei şi le-am procurat făcând sacrificii imense pe care numai cei care au luat parte le-au simţit. Am ţinut să precizez rândurile de mai sus pentru că am simţit nevoia să relatez adevărul pe care nu l-a scris nimeni până acum la adresa peluzei dinamoviste. Cei care au scris înaintea mea relatând pe jumătate adevărul sau din povestiri.
Din anul 2000 BRIGATE PANTELIMON încetează să mai fie un grup activ în peluza NORD având 12 membri din cei 30 de membrii fondatori (Paulică, Elias, Tararache, Bundy, Cornel, Gelula, Adi Gherţoiu, Capone, Pitbulu, Ţiganu, Uţi, Petcu, Edi Paiul, Căpaţână, Dan Ursu, Cătău, Costică, Indianu, Şorici, Mustafa, Dinu, Lună, Cristobal, Cristi, Pătrat, Mihăiţă, Avocatul morarilor, Livada, Sile, Adi Chelu) care din motive personale s-au retras sau au devenit ultraşi independenţi.
Din 2001 având acasă BRIGATE PANTELIMON şi în deplasare BRIGATE, arătând ca un grup dezorganizat, am încercat reorganizarea, lucru posibil de abia din 2004 atrăgând noi membrii cu o mentalitate apropiată şi dând numele BRIGATE, deoarece majoritatea membrilor noi erau din toate cartierele bucurestene şi nu numai. A nu se întelege ca în tot acest timp BRIGATE nu s-a implicat în tot ce s-a realizat în peluza nord din punct de vedere al realizărilor ULTRAS, participând cu idei .
În noua formulă a grupului, s-a vrut şi se vrea să se atragă membri cu mentalitate apropiată (ultra’ şi dreapta naţionalistă), apărând în peisajul peluzei nord ca un grup bine definit cu însemne şi materiale proprii, făcandu-se remarcat în mişcarea ultra’ din Romania.
Din 2005 grupul activează în PELUZA SUD, desfăşurându-şi conceptele şi ideile ultra’ în perimetrul acesteia. Membrii grupului sunt din toate categoriile sociale cu vârste cuprinse între 17-35 ani, fiind în număr de 56, cotizanţi. În cadrul grupului există un nucleu format din circa 20 de băieţi care iau decizile în vederea stabilirii coregrafiilor, mesajelor,etc. (Cătău, Salopetă, Mariusică, Barone, Broască, Gabi, Biţă, Focă, Cornel romana, Bobo, Alex, Goldberg, Nicu, Moise, Lungu, Perjoi, Victor, Edi mic, Dan Ghiţă, Costi). Emblema grupului este MUTLEY, un brand internaţional de desen animat, care prin atitudinea lui de a nu se preda niciodată şi ieşind întotdeauna învingător ne reprezintă. Duhul lui ne vegheză şi ne ocroteşte. Pe viitor ne propunem să fim un grup activ în mişcarea ultra’ din România, atrăgand noi membri şi demonstrându-le duşmanilor prin fapte superioritatea noastră în tot ceea ce facem. Pentru a afla mai multe amănunte şi a vedea imagini cu noi puteţi accesa WWW.BRIGATE.RO.

Advertisements

Tags: , , ,


%d bloggers like this: