Din partea grupurilor

aparut in revista Suporter nr.3, august 2006, le publicam aici pentru a nu uita anumite grupuri cu o mai mica sau mai mare importanta.

Ragazzi – Oltul Slatina
E foarte uşor să arunci în faţă data înfiinţării grupului, primul meci la care a apărut steagul pe gard, prima (mare) acţiune prin care te-ai făcut remarcat şi cunoscut. Ideea ce trebuie să ne preocupe pe toţi este însă alta: De ce am făcut acest grup? Cu ce scop? Ce am vrut (vrem) să demonstrăm? Noi am pornit la drum de la o concepţie destul de hilară, dacă stăm să judecăm acum: “nu prea sunt steaguri, nu prea se cântă, nu prea se implică nimeni”. Ne-am coagulat într-un nucleu de prieteni, fără prea multe idei şi am dat fiinţă unui steag “Ragazzi”, nume care ne reprezenta, atât prin tinereţe cât şi comportament şi care, nebănuit atunci, va însemna atât de mult, doar câţiva ani mai târziu în inimile noastre. Au urmat momente frumoase în care am remediat oarecum micile probleme care ne preocupau universul, astfel terminându-se prima jumătate de sezon a noastră. Din nou am fost puşi în faţa aceleiaşi întrebări: Acum ce urmează? Susţinuţi şi de entuziasmantul parcurs al echipei spre divizia B, ne-am aliniat pe acelaşi drum, cu o vagă idee asupra termenului “independenţă financiară”, doar la nivelul creării unor materiale care ne subliniau identitatea şi locul aparte în acel sector ocupat de cei ce se considerau suporterii Slatinei. Am crescut ca număr, ca vârstă, ca idei. Treptat, unele lucruri au început să ne deranjeze, întotdeauna te va dezamăgi ceva. Slatina niciodată nu a fost un mare reper din punct de vedere ultra`, dar si aici am întâlnit o situaţie arhicunoscută, indiferent de oraş sau peluză. Anumiţi lideri, samsari ai materialului, încearcă să-ţi taie din elan. Poate prea mici (atunci), pentru o luptă care ne punea în dezavantaj am preferat calea uşoară. Să ne mutam într-un alt loc al stadionului. Aici a avut loc o maturizare din punct de vedere al idealisticii. Niciodată într-un număr prea mare, ne-am ţinut drepţi, trecând peste toate problemele. Culmea, nu legea pumnului ne-a închis gura, ci tocmai cei pentru care eram prezenţi acolo. Un an penibil al echipei, o retrogradare pe care noi, ca suporteri, nu am fi meritat-o. Începutul unui nou sezon în C ne-a dus pe punctul de a renunţa, dar neprevăzutul şi-a arătat din nou colţii. După un tur mizerabil, s-a petrecut o revigorare totală a grupului: noi membri, entuziasm, strângerea rândurilor. Acum privim încrezători viitorul aşteptând oportunitatea să ne arătăm adevăratul caracter.
La anul, în mod sigur, o să fim iarăşi în C… Ştiţi ceva? Nu contează, noi vom fi mereu aici!

Aria Ultra` 2000 – Farul Constanţa
În anul 2000, 4 foşti membri Nucleo Ultra` se hotărăsc să înfiinţeze un nou grup care să asigure continuitatea ideilor şi mentalităţii promovate de defunctul Nucleo. Astfel, la 22 martie 2000, la un meci în Ghencea, apare pentru prima oară pe gard bannerul Aria Ultra`.
Încă de la început, grupul s-a remarcat prin mentalitatea diferită şi inovatoare faţă de restul galeriei, ocupând un sector distinct de peluză. În prezent efectivul numeric al brigăzii este de 27 de membri, cu vârste şi ocupaţii diverse, grupul fiind poziţionat în peluza sud. Începutul acestui sezon ne-a găsit în peluza nord, dar din cauza represiunii puternice, am fost nevoiţi să ne întoarcem în peluza sud, după numai un tur de campionat. Tot în această perioadă (finalul turului de campionat) grupul a crescut din punct de vedere numeric, prin venirea băieţilor din fostul Blue Boys, care au revigorat practic dinamica grupului. În ceea ce priveşte orientarea politică, ne declarăm apolitici, deşi în rândurile noastre sunt simpatizanţi ai mai multor ideologii, considerând că politica nu are ce căuta în interiorul peluzei.
În ciuda problemelor mari cu care ne confruntăm, represiunea, relatia defectuasă cu clubul şi cu marea masă a suporterilor, încercăm să menţinem Constanţa pe scena ultra` a ţării şi să ne susţinem întotdeauna la înălţime clubul mult iubit!
<A>utenticitate <R>eprezentaţie <I>maginaţie <A>titudine ULTRA`

Red Fighters – UTA Arad
Gruparea Red Fighters s-a înfinţat în 1996. Înainte de înfiinţare, în Arad nu exista un nume referitor la galerie. Bannerul a fost realizat de suporteri, ne-a luat un pic de timp, dar am reuşit să-l facem. Vremurile cele mai frumoase ale grupării au fost în perioada 2002-2003, când echipa arădeană era în divizia A. Cea mai reuşită deplasare a fost la Timişoara. Am fost pe puţin 4000, dar să nu uităm şi Alba-Iulia când am fost 12 000 de suporteri la barajul cu Rocar. Iar acum, după rezultatele proaste ale echipei arădene, suntem maxim 30 de suporteri… Dar asta e, viaţa merge înainte, noi trebuie să ne susţinem echipa şi să sperăm la vremuri mai bune!

din revista Suporter nr.4 (septembrie 2006)

Grupa C – Oţelul Galaţi –

Membrii grupării sunt dintre aceia cu vechi ştate în galeria gălăţeană, încă de la inceputurile acesteia,adica 1996(SIDEXPLOZIA), media de varsta fiind 24-25 ani.
În momentul de fata in brigada sunt 14 membri,toti cu mentalitate ULTRA,fara apartenente politice,dar cu inclinatii spre DREAPTA (vezi numele brigazii, un nume de insipratie nationalista,simplu si de efect de la inceput dorindu-se a fi unul original). Culoarea predominanta a brigazii este NEGRU, cu mici insertii ROSII, ALBE SI ALBASTRE,cu tricolorul in cealalta,simboul nostru fiind un scut medieval intersectat de 2 securi,iar pe mijlocul scutului o cruce alba.
O data cu oficializarea brigazii in decembrie 2005, ne-am confectionat  banner(steag de gard) 15m,esarfe proprii, inclusiv steagul oficial şi japoneze.
Implicandu-ne la toate coregrafiile,la toate mesajele, in actiuni de promovare a fenomenului ULTRAS,ne-am atras o serie de critici dar in acelasi timp si respect din partea PELUZEI NORD,peluza care este in continua crestere de mentalitate si idei.
GRUPA C- este o brigada 100% ULTRA, o brigada care militeaza(la fel ca majoritatea brigazilor din tara) pentru peluze fara jandarmi, dreptul la libera exprimare, independenta si respect. Pentru ca militam pentru respect intre suporteri, GRUPA C nu va recurge la violenta decat atunci cand va fi provocata si amenintata, se va alatura miscarii ultra din Romania in lupta suporterilor contra abuzurilor de pe stadioane cat si din afara lor si vom incerca sa ajungem la cat mai multe meciuri ale echipei nationale atat in tara cat si in afara ei.
Brigada care este dispusa la recrutarea de noi membri(lucru neacceptat pana acum) care sunt dispusi sa faca sacrificii si care sa nu fuga de responsabilitate ,odata cu aderarea la un grup ULTRA. GRUPA C- se doreste a fi un puls de culoare in peisajul coregrafic din Romania,un puls de sprijin pentru fenomenul ULTRAS,(un model pentru orice suporter care este dispus la sacrificii pentru culorile clubului.
Suntem aparent noi nu avem o istorie la nivel de brigada,optimisti ca vom avea continuitate in activitatea noastra de a sustine culorile orasului nostru si suntem siguri ca unitatea grupului ne va duce departe. FORZA GRUPA C MILITANTA ULTRA

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: