Rapid – Dinamo retur 2003/2004

articol din revista RomanianUltras, revista ce a aparut timp de un sezon, ce avea ca subiect scena ultra romaneasca.

Opinie Rapid- Braşoveanu’:
Important, din păcate, doar pentru noi, suporterii, meciul cu Dinamo a adus 18 000 de oameni la stadion, toţi văzând în acest meci un prilej de reabilitare a jucătorilor după prestaţiile penibile din retur.
Peluza Nord a pregătit pentru această partidă o coregrafie care, având în vedere efortul considerabil depus, ar fi putut să fie mult mai reuşită: în spatele mesajului “Mereu fideli acestor culori” un mozaic de culoare alb-vişinie construit din plăcuţe , încadrând un suporter care flutura stindardul clubului.
Coregrafia principală a fost completată de una de grup (Ultras Unione) privind adeziunea la Rezistenţa Ultras(sub mesajele “În 1989 ne-am câştigat libertatea” şi “Nu vom lăsa pe nimeni să ne-o ia”-poza în pagina 17), precum şi de o serie de mesaje semnate UU (“ULTRAS nu SRL”, “Mentalitatea voastră este plătită” şi “Buletin de Bucureşti aveţi 5 din 20” ) sau Maniacs (“Arbitraje dubioase/Rezultate curioase/Puncte acontate prin metode necurate” şi “50 de ultraşi, 20 de bannere, o singură ruşine: PCH”), referitoare la inamicii postbelici. După cum ne-am obişnuit, ¾ din mesaje au fost confiscate de eminenţele cenuşii de la porţile arenei din motive care de care mai imbecile (ex: “Gropile şi maidanezii, problemele Capitalei”, “Câini până la moarte, blătuitori la fel”).
De remarcat ar fi doar japonezele (n.r. denumirea dată steagurilor de 2 beţe în unele peluze din România) ale grupurilor Ultras Unione, Maniacs şi Bombardierii. În ciuda jocului fără vlagă a favoriţilor, fondul sonor a fost pe alocuri peste aşteptări, încă o dovadă că în Giuleşti nu fanii sunt cei repetenţi.
În ceea ce-i priveşte pe câini – prezenţă normală având în vedere poziţia în clasament şi o coregrafie în sfârşit originală după zeci de plagiaturi. Pe plan vocal, abia spre sfârşitul meciului şi-au făcut cu adevărat simţită prezenţa.
unione rezistenta ultrasin 89 ne-am castigat libertateamesaj maniacscoregrafie mereu fideli ai acestor culori rapidsteag rapid

Opinie Dinamo – Vocea Peluzei:
Am umplut până la refuz sectorul rezervat, fiind peste 2 000 de dinamovişti decişi, compacţi, încrezători. După obişnuitele ironii verbale la adresa presupuşilor rivali, primul mesaj: “Punctele cardinale- mai multe ca titlurile voastre naţionale”.
A urmat coregrafia(sclipitoare, elocventă, imaginativă): o pânză întinsă pe jumătate din peluză reprezentând un bilet de pariuri ce avea ca obiect principalele meciuri disputate în Champions league şi Cupa Uefa plus meciul nostru la care pronosticul era 2, însoţit de mesajul ridicat deasupra: “Cu toţii am pariat pe voi”, totul încadrat de steguleţe roşii. Încă o coregrafie de album, cu o realizare foarte bună, o idee eficace, un impact deosebit.
Atmosfera a fost în concordanţă cu importanţa meciului: am cântat în continuu, am fluturat steagurile mari creând astfel un aspect unic pentru o peluză românească, am urlat, am sărit, am fluierat, am arătat ce înseamnă să fii ultra’ şi ce înseamnă să-ţi porţi echipa spre victorie. Încă odată, PCH şi-a făcut datoria.
Cât despre rapidişti, dincolo de coregrafia lor plăcută, dar lipsită de originalitate(“Fideli acestei cauze” vă spune ceva?), sunt de remarcat în sens negativ aberantele mesaje ce ne vizau pe noi, cei din PCH. Haideţi să ne înţelegem! Prin mentalitatea voastră ruşinoasă, prin grupul care vă conduce şi care nu are nimic de-a face cu ULTRA’, prin celebrul “Cine sare…huliganii”, voi nu sunteţi în postura de a da lecţii cuiva şi mai ales noua! Sunteţi un grupuleţ de 20 de exaltaţi într-o mare de folclor rroman şi nu v-ar strica puţină decenţă.
steaguri pch pe giulestipunctele cardinale mai multe ca titlurile voastre nationalecoregrafie dogs of war 10 maincoregrafie cu totii am pariat pe voi astra sport bets pch dinamo

Nota redacţei: la acest meci au fost prezenţi şi membri ai Peluzei Z.E.L. Dinamo care, fapt inedit, s-au poziţionat la tribuna a IIa a stadionului din Giuleşti.
zel dinamo boys irascibilii fedayn giulesti

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: