Petrolul e al nostru! Un nou moment 2003?

Ce facem? Il tratam cu indiferenta ca si-n 2003 cand doar 300-400 de suporteri au realizat tampenia ce urma sa se produca si anume distrugerea Petrolului adevarat?

In randurile urmatoarele am incercat, din punctul meu de vedere, sa arat ce s-a vrut, ce s-a realizat si ce e de facut in continuare pentru ca proiectul “Petrolul e al nostru” sa continue.
Ce s-a vrut de acest proiect si ce s-a realizat pana acum?
S-a vrut un nume: Petrolul ’52, nume pentru care avem un certificat de identitate sportiva! S-a facut vreun demers (cu adevarat) in acest sens? NU! Parca abia asteptau refuzul federatiei, nu s-au angrenat niciodata intr-o lupta pentru nume cu toate ca existau sanse destul de mari de a-l obtine. Au preferat sa stea nepasatori si tot timpul eram “doar noi” si astristii morenari “Petrolul”.
Culorile au fost acceptate la presiunile noastre, emblema a fost realizata de unul dintre noi (pe aceasta cale va anuntam ca o dorim inapoi pentru ca ea ii apartine proprietarului de drept, in speta Uscatu).
Si poate va intrebati de ce am mai ramas alaturi de aceasta structura desi situatia era cunoscuta de ceva timp! Raspunsul este destul de simplu: Vivi Rachita! Din pacate, pentru noi si pentru toti cei care au aderat la aceasta campanie, a fost singurul care a dorit cu adevarat sa se realizeze proiectul “Petrolul e al nostru”. Alaturi de el a mai fost si Manea dar timpul si ultimele evenimente ne-au dovedit ca ne-am inteles in privinta acestuia: e din acelasi aluat cu Bercea, Edi ori Luca. Vivi Rachita a sustinut intotdeauna dorintele suporterilor petrolisti, dorinte care unora li se pareau absurde desi acestea reprezentau punctele pe care s-a cladit “Petrolul e al nostru”, obiective acceptate de cei care s-au inhamat la realizarea acestui proiect. Este adevarat ca Primaria nu si-a respectat promisiunea de a se implica la echipa dar Niculae a continuat sa sustina (chiar pe scena, atunci la promovare) ca va continua sa sustina proiectul “Petrolul e al nostru”! Poate ar trebui informat (dupa aproape doi ani) ce s-a dorit de la acest proiect pentru ca e destul de clar ca n-are habar de acest lucru (nu ca ar mai conta).
Exista vreun motiv pentru care ar mai merita sa fim in continuare alaturi de aceasta echipa?
Eu zic ca nu. Argumentele sunt destul de simple si cei care au urmarit aseara emisiunea de pe Sport.ro cred ca s-au convins de gandirea lui Niculae: “Astra e casa mea. Poate pentru ploiesteni <<Ilie Oana>> inseamna ceva, pentru mine nu inseamna nimic”/”Ma simt mult mai bine in Zimnicea decat in Ploiesti”,”Sunt suparat ca nu pot sa-i dau ce nume vreau echipei miele pentru ca ie echipa mia”.Atitudinea acestuia nu s-a schimbat de la intalnirea de la stadionul Prahova cand si atunci o tinea pe a lui cu Astra si multe altele. S-a tot sperat ca se va schimba dar se pare ca salariatii acestuia au tot bagat strambe la el despre Rachita si despre noi, relatia acestuia cu noi etc. Una peste alta, nu mai putem sa continuam alaturi de un asemenea individ si oricum, asocierea cu acesta a fost o greseala din start dar din nou, factorul politic ne-a dat dat inca un pumn in gura (suntem masochisti).
Singura persoana, din interiorul clubului, care a tras pentru indeplinirea proiectului “Petrolul e al nostru” a fost Vivi Rachita si aceasta persoana a fost indepartata. Cu ce ma mai reprezinta pe mine, ca petrolist, acest club? Cu nimic! Daca actuala structura era plina de petrolisti si echipa mergea prost din cauza lui Vivi nu cred ca avea nimeni nimic impotriva demiterii acestuia.Cei ce vorbesc de o manipulare a acestuia asupra noastra se inseala amarnic! Poate ar trebui sa se uite la ce au realizat, adica nimic!Aceasta echipa a fost creata de noi suporterii si a fost desemnata sa urmeze proiectul “Petrolul e al nostru” si nu “In Divizia A in doi-trei ani pe stadionul Astra cu numele de Interagro/Astra”.

Ce putem face pentru a duce proiectul mai departe
Sa iesim in strada. In mometul de fata aceasta este unica solutie.Sa determinam Primaria sa se implice. Unde? Ramane de vazut! Dar in niciun caz asocierea cu vreunul din cele doua cluburi “ploiestene”. Variante sunt, trebuie doar sa aratam ca ne pasa!
Proiectul “Petrolul e al nostru” nu inseamna neaparat “F.C.Ploiesti” ci se traduce mai mult intr-un spirit petrolist ce a dorit sa se transmita acestei echipe/conduceri de catre ploiesteni, antrenori, unii jucatori si fostele glorii petroliste. Se pare ca interesele au triumfat in fata acestui spirit (cel putin la acest club). Poate suntem prea mici pentru o lume atat de mare si de murdara dar sa fiti convinsi ca daca vom fi uniti si devotati credintei noastre in succesul proiectului “Petrolul e al nostru” acest lucru se va produce. Lasati scoala, lasati munca sunt doar cateva ore din viata voastra, ore ce pot insemna foarte mult peste un an, zece ori douazeci.
ACUM ORI NICIODATA! CU TOTII LA MITING! Sa nu repetam greseala din 2003 de a sta pasivi la ceea ce se intampla in orasul nostru, cu Petrolu’ nostru!
NE VEDEM LA MITING, VINERI 9 IANURIE – ORA 17:00!

articol preluat de pe http://www.doarpetrolul.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=294&Itemid=1

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: