Rezistenţa Ultras

Fără memorie nu e Ieri, / fără zbucium nu e Azi, / Fără credinţă nu e Mâine

Un proiect care nu trebuie uitat:
rezistenta ultras
31 martie 2004:
În urma abuzurilor repetate ale forţelor de ordine la meciurile de fotbal, principalele grupuri organizate ale suporterilor echipelor din Romania am decis, de comun acord, că a venit momentul să facem publică poziţia noastră faţă de nedreptăţile la care suntem supuşi. Desi, de-a lungul timpului, am apelat la diverse forme de protest (mesaje, coregrafii, comunicate,etc.), efortul nostru de a ne manifesta decent, dar în spiritul ultra’, ca în multe din stadioanele Europei, unde fenomenul este cunoscut şi respectat, au rămas fără ecou în rândul opiniei publice. Nu cerem lucruri absurde sau tolerarea violenţei gratuite, ci doar respectarea drepturilor cetaţeneşti într-o ţară care se doreşte a fi integrată în Uniunea Europeană.

De ce la comportamentul civilizat al suporterilor, forţele de ordine răspund cu un comportament şi limbaj brutal, ba chiar suburuban? De ce nu se înţelege că noi avem un mod “spectaculos” de a ne susţine favoriţii? De ce dragostea faţă de culorile clubului trebuie mereu interpretată de Jandarmerie? De ce studenţi, absolvenţi de facultate sau angajaţi respectabili sunt asociaţi cu “golani de cartier”sau “analfabeţi”? Prin acest comunicat arătăm că dragostea nemărginită faţă de culori este de multe ori prost înţeleasă. Suntem asociaţi cu “huliganii”? De ce? Noi nu susţinem violenţa. Susţinem doar manifestările pasionale, colorarea zonei în care stăm, demonstrarea ataşamentului faţă de club, faţă de culori! Faptul că “rivalii de o viaţă” s-au unit pentru acest comunicat ar trebui să arate multe despre ceea ce vrem să spunem.
Vrem doar să fim trataţi cu respect, aşa cum şi noi, de multe ori, tratăm persoanele care ni se opun. Vrem respectarea legii, vrem aplicarea unor proceduri legale, vrem respectul cetăţeanului, nicidecum abuzuri, nedreptăţi şi amenzi nejustificate. Grupurile care semnează acest comunicat fac, în acelaşi timp, un apel la LPF si FRF pentru a da o anumită “libertate” celor care vor să-şi susţină în mod spectaculos echipa favorită.
Cerem oamenilor din fotbalul românesc să înţeleagă pasiunea suporterului care se bucură, plânge sau tremură de frig pe un stadion din ţară pentru echipa favorită. Nu vrem sa renuntam la modul nostru de a fi, la viata noastra, la idealurile noastre, la sacrificiile noastre!

Pentru o idee comunã!
Pentru o cauza mai bunã!
Pentru o peluza mai bunã!
Uniti sub sloganul REZISTENŢA ULTRAS:
ULTRAS, STIL OSTIL, VACARM, TINERETULUI KORPS, TITAN BOYS, WARRIORS ( Steaua ), BOYS, FEDAYN, IRASCIBILII(Dinamo), ULTRAS CRAIOVA, TESTE MATTE, GIRLS ( “U” Craiova ), MASSERIA, VIOLET MONSTERS, DROJDIERII ( Poli AEK Timisoara ), VECCHIA GUARDIA, MĂNĂŞTUR CLAN ( “U” Cluj ), SPETZA ULTRA ROSSA ( UTA Arad ), DOROBANŢII, BRIGADA SUPREMA, NORD( FC Vaslui ), FANS (FC National), UNIONE ULTRAS, MANIACS (Rapid), KNOT (Petrolul), ULTRAS VIOLA (FC Arges), FLANK ULTRA (FC Brasov), COMMANDO OLI (Olimpia Satu Mare).

Câteva amintiri foto:

Intitiativa pornita de la coregrafia suporterilor stelisti la meciul cu Dinamo:
rezistenta ultrasrezistenta ultras mesaje

Dinamo:

U Craiova:
craiova

U Cluj:
u cluj rezistenta ultras

UTA ARAD:
uta arad spetza ultra u cluj manastur clan

Farul:
farul aria ultra

FC Vaslui(deplasare la Mangalia):
vaslui

Teste Matte la U Craiova – Steaua -30 mai 2004
mesaj teste matte rezistenta ultras

Coregrafia a grupului UltrasUnione – Rapid- pentru “revigorarea initiativei”:
ultras unione rezistenta ultras

Advertisements

Tags:

No Responses to “Rezistenţa Ultras”

 1. Red_MBx Says:

  Ah ce poza veche aia cu UTA si U Cluj… ce vremuri :)))

 2. ... Says:

  Cate s-au schimbat de atunci…

 3. dave Says:

  ce e trist e ca lucrurile astea se intimplau cu doar 4 ani in urma si deja, pentru foarte multi, ele tin de “preistorie”…

 4. 88 -Arges- Says:

  inainte parca erau si oamenii uniti sa nu mai vb de mentalitate acum banii stapanesc inimile conducatorilor din fotbal si incet incet si liderilor de galerie trist imi pare rau pt ce sa intampla as fi vrut sa.mi duc fiul de mic in peluza sa faca ceea ce am iubit eu mai mult dar in conditiile astea … nu cred ca va mai exista fotbal adevarat in urmatorii 4 5 ani totul s.a transformat intr.o afacere .. cand ne vom ridica la lupta? 😐

 5. Ra Says:

  PROIECTUL TREBUIE CONTINUAT!

 6. T..::UltraBoys::.. Says:

  Voi incerca sa readuc la viata aceast proiect !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: