Jandarmeria şi departamentul de piar

Munca pentru imaginea unei instituţii transparente, dusă de lupii tineri din Jandarmerie, continuă. Un nou comunicat în care se arată ce au mai făcut vaşnicii apărători ai ordinii şi linişte publice, pe stadioane. Păcat că realitatea de pe teren este alta: abuzurile comise de oameni ca sergentul major Manea Cătălin sunt încă la ele acasă

JANDARMERIA – PREMIILE SEZONULUI 2008/2009

Jandarmeria Română a întocmit pe durata turului Ligii I, sezonul 2008/2009, 52 de dosare premergătoare urmăririi penale, a interzis accesul pe stadioane a 57 de suporteri şi a aplicat 349 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 309.000 de lei.

Cele 52 de dosare premergătoare urmăririi penale au fost întocmite pentru folosirea obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice, portul ilegal de arme alebe, încălcarea măsurii de interzicere a accesului la jocurile sportive, loviri sau alte violenţe, distrugeri, deţinere de droguri pentru consum şi uz de fals, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Române.

Dintre cele 57 de persoane care au primit interzicerea accesului pe stadioane pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi trei ani, 27 au primit pedeapsa cea mai mică, 25 de suporteri nu au voie să mai asiste la meciurile din România pe o perioadă de un an, patru pe doi ani, în timp ce un singur fan va sta trei ani departe de stadioanele din România.

De asemenea, Jandarmeria a aplicat 349 de sancţiuni contravenţionare, în valoare de 308.775 de lei. Aceste amenzi au fost aplicate pentru adresarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare la adresa oficialilor, spectatorilor sau forţelor de ordine, consumul de băuturi alcoolice în incinta sau în zona apropiată a stadionului, încercarea de pătrundere în incinta arenei sportive fără documente de acces, cu documente false sau aparţinând altor persoane, provocarea de scandal, nerespectarea măsurilor de ordine impuse de organizator, neadoptarea măsurilor legale în scopul prevenirii producerii unor incidente.

Cel mai sancţionat club de fotbal a fost Oţelul Galaţi, cu 13 sancţiuni, două amenzi şi 11 avertismente scrise, urmat de Dinamo, cu cinci sancţiuni în valoare de 129.000 lei, Rapid – cinci sancţiuni în valoare de 80.000 lei şi Steaua – cu două sancţiuni în valoare de 60.000 lei.

Dintre cele 153 de partide ale turului Ligii I, 36 au fost considerate ca având un grad de risc ridicat, 109 cu grad de risc mediu, iar opt cu grad de risc scăzut.

Pe timpul celor 35 de partide internaţionale disputate de echipele româneşti, s-au întocmit 25 de dosare cu acte de constatare premergătoare urmăririi penale, s-au aplicat 48 sancţiuni contravenţionale şi un număr de zece măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive.

Sursa textului: MEDIAFAX

Tags: , ,

No Responses to “Jandarmeria şi departamentul de piar”

  1. cristi Says:

    Dar de ce nu arata presa cate procese a pierdut jandarmeria in urma abuzurilor ?

  2. Cristi Brancovan Says:

    noua pt actiunea de pe calea lugojului atunci cand ne-au depunctat, ne-am ales cu amenzi de aprox 35.000 lei noi amenzi….deja suntem doi ce am castigat contestatiile…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: