Gavrilă Pop: Jandarmeria este de acord cu torţele pe stadioane

tortaDirectorul General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Gavrilă Pop, a declarat, joi, că nu are nimic împotriva torţelor şi fumigenelor pe stadioane, însă doar în cazul în care cluburile organizatoare îşi asumă răspunderea pentru ele şi totul se face în mod organizat.

“Dacă legiuitorii sunt de acord cu torţe pe stadion, nu e nicio problemă, nu noi decidem asta, dar totul să se facă organizat de către club. Se pot aprinde torţe, artificii sau fumigene într-o peluză goală, există firme specializate, chiar nu am avea probleme dacă cluburile ar face asta fără ca spectatorii să fie puşi în pericol. Dar nu putem permite ca fiecare spectator să intre cu obiecte pirotehnice după bunul plac”, a spus generalul Gavrilă Pop în cadrul unei conferinţe de presă organizate în colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal.

Generalul susţine însă că oficialii cluburilor nu sunt de acord cu torţele pe stadioane pentru a preîntâmpina incidentele. “Chiar am discutat cu un preşedinte de club şi mi-a spus că nu vrea să ofere torţe suporterilor pentru că ar trebui să îşi asume o responsabilitate prea mare pentru asta. Nu avem de unde să ştim cine intră cu torţa pe stadion şi să îi pună în pericol pe toţi spectatorii, nu suntem de acord. Nu poţi să zici că vrei să faci spectacol pe stadion când tu de fapt plăteşti un bilet pentru a urmări un spectacol, nu mi se pare normal”, a mai afirmat acesta.

Oficialul Jandarmeriei a mai povestit că în mai multe rânduri s-a evitat în ultimul moment un dezastru pe stadioane, cu victime omeneşti. “Această abordare care are loc pe stadioane în prezent poate duce la distrugerea fotbalului. Dintr-o activitate recreativă să se ajungă la lupte este deja prea mult pentru oamenii liniştiţi care vin la meciuri să vadă un spectacol. Pericolul există în continuare, şi de multe ori am trecut razant pe lângă tragedii după bătăile provocate de anumite grupuri infracţionale, pentru că suporterii nu se comportă astfel. Şi conducătorii trebuie să fie mai atenţi când fac declaraţii pentru că instigă astfel la diferite conflicte”, a mai spus directorul General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Mai multe ligi şi asociaţii ale suporterilor din România au iniţiat o campanie prin care solicită insituţiilor statului acceptarea dreptului de folosire a materialelor pirotehnice pe stadioane, eliminarea abuzurilor şi limitarea puterii personalului cu atribuţii legate de menţinerea ordinii.

Sursa: NewsIn

Advertisements

Tags: , ,

No Responses to “Gavrilă Pop: Jandarmeria este de acord cu torţele pe stadioane”

 1. doar Otelul!! Says:

  Torta pune viata in pericol..nu cand intra bestiile in noi degeaba!!!…mori jandarme!

 2. c.c. Says:

  torta va fi declarata arma alba !!! :))

 3. adytza_nucleo Says:

  praf in ochi … nu va faceti sperante desarte !

 4. goe Says:

  cum adica “doar in peluzele goale”?
  adica se permit torte doar cand se joaca fara spectatori?

 5. etsiumiroic Says:

  fumigenele de gradul I,sunt acceptate prin lege…nu-i nimic,schimba baietii legea cum vor ei si gata

 6. invulnerabil Says:

  Hai ma ce o lalaim atat.
  Am dat torte si cu legea data,si n-am patit nimic.. am platit amenzi la grup,am castigat procese,ne-am ajutat.
  Fac parte dintr-o peluza importanta,si imi cunosc nebunii…daca tortele vor fi legalizate,sigur se va intampla vreo nenorocire,sa-i scoata ochii unuia samd. ca sunt o gramada de haos-isti,si vad ca unii nu recunosc.
  Ganditi mai matur,cu lege permisiva cel putin 500 de torte se vor da,din care io bag mana in foc ca jumate in teren. se vor intampla multe excese.
  Doar 100 (ce 100?50..) de ultrasi tin fenomenul in frau,prin ideei,ei cantaresc situatia,nu doar bucuria ca vor da torte si nu vor fi tarati prin procese.Faceti un exercitiu de imaginatie,daca persoana “n” si “n” de la voi din peluza va da cu torte,veti vedea in final ca nu e chiar asa cum credem.
  Cum vom fi in ochii presei,daca un om isi pierde un ochi sau va fi ars?
  p.s. tara arde si baba se piaptana,nu in torte sta fenomenul!

 7. replay Says:

  Si ce fac frate ? Chem persoane de la pirotehnica sa imi aprinda o torta ? sa fim seriosi.

 8. has Says:

  @invulnerabil: asa e, la asta ma gandeam si eu cand citeam articolul. 100% dreptate

 9. 4l|n Says:

  @invulnerabil:ai dreptate…

 10. bogdan Says:

  da..legalizeaza..cv de genu ca de revelion..cand plateste primaria pt un spectacol d artificii=)) asta au inteles ei ca vrem! ce ne dorim noi..si ce inteleg ei=)))

 11. Orasul de la Dunare Says:

  Bai baieti ca sunt idioti care arunca tortele in teren e adevarat. Dar asta nu inseamna ca restul, cei care vrem sa le folosim doar pentru pirotehnie si pentru a face un meci mai frumos trebuie sa suportam prostia unora. Nu mai vorbiti prostii. Cine face astfel de gesturi necugetate, doar ca au vazut ei ca “e marfa” sa le arunci sa fie sanctionati. Tortele si Fumigenele din clasa I sunt legale. Tot ce trebuie este ca legalitatea lor sa fie “legalizata” daca putem spune asa.

 12. libertate Says:

  inca 10 ani cu aceasta lege, 0 suporteri ultrasi ?

 13. dave Says:

  @ invulnerabil: ce spui tu este corect, doar pina la un punct. treaba sta asa: aruncarea unei torte pe teren sau in capul cuiva a fost, este si va fi o contraventie sau dupa caz o infractiune. probabil, se incadreaza, in functie de gravitatea faptei, intre tulburarea linistii si ordinii publice si tentativa de omor. treaba asta e destul de evidenta. problema este ca, la ora actuala, arunci torta sau nu o arunci, gestul tau e asimilat unei contraventii, ceea ce este un abuz, atita vreme cit legea nu prevede nici un fel de masuri punitive pentru utilizarea materialelor pirotehnice din clasa I. in ceea ce priveste previziunile despre ce va fi, cred ca putem sa ne bazam pe experienta trecutului, de la noi dar si de la altii si sa afirmam ca dupa o eventuala “euforie” de la inceput (care ar putea ajunge si unele excese), lucrurile vor intra in normal.

 14. invulnerabil Says:

  Nu m-ai convins.
  Crede-ma ca stiu ce va inseamna.Sa dea Dumnezeu sa ma insel

 15. STL Says:

  Daca ar iesi alt proiect de lege referitor la torte si fumigene .
  De exemplu.
  VIne omu la stadion cu torta.
  I se retzine buletinul.
  Daca omu a aprins torta a tinut`o`n mana si apoi a stins`o jos . e perfect .
  Daca face altceva cu ea .. sa fie retinut .
  Ar fii cel mai drept mod si cel mai sigur parerea mea.

 16. eu Says:

  si eu sunt de parere ca , daca se vor legaliza tortele , vor fi si tampiti care vor arunca cu torte in teren / galeriile adverse , etc , si din cauza lor cred ca vom avea toti de suferit ..
  mi se pare o solutie ok ideea lui stl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: