Sezione Ostile – 3 ani.

Olimpia Satu Mare se zbate acum undeva pe la mijlocul clasamentului Ligii a IV-a de fotbal din Romania, cu echipe precum Recolta Dorolt, Vulturii Agris…si alte echipe ale unor sate din judetul Satu Mare.

Prin acest post, dorim sa marcam 3 ani de la infiintarea noastra, desi de cateva luni practic nu am avut nicio activitate, ultima fiind inainte de alegerile locale cand l-am contestat pe actualul primar din partea UDMR-ului.

Prima noastra aparitie a fost in 27 octombrie 2005 la un meci, in liga a II-a, contra satelitului Bistritei. Nu am aratat mare lucru din prima, abia reusind sa ne terminam bannerul la timp, dar cu timpul am reusit sa demonstram faptul ca tinem la echipa indiferent de imprejurari, situatii geografice, politice sau loc in clasament. Am facut si noi lucruri clasice, chestii pe care toata lumea le face (fulare, japoneze, torte, coregrafii), dar consider ca meritam un loc intre gruparile importante din Romania pentru ca noi intr-adevar am fost alaturi de echipa in orice moment, fara firme, fara figuri… Doar noi si echipa…singurul lucru care ar trebui sa conteze cu adevarat. Ca mai faci si altele…doar detalii tehnice, cu care oricum nu ar trebui sa ne laudam, pentru ca asta e stilul nostru de viata.

Nu vreau sa scriu istoria gruparii, doar vreau sa notez cateva repere:

-octombrie 2005 infiintare

-februarie 2006 primele fulare de grup SO.

-iunie 2006 deplasarea record la Dej (impreuna cu CO, aproximativ 300 persoane din care 60 membrii SO), retrogradarea in Divizia C, protestele din Centru si de Ziua Orasului(asta e din mai).

-iulie 2006, protestele de la Festivalul Berii (multumim CARGO!)

-septembrie 2007, conflictul cu CO s-a stins de tot, au venit si ei in Peluza, derbyul cu Baia Mare

-ianuarie/februarie 2008 mutarea Olimpiei Satu Mare la Simleul Silvaniei (Salaj), deplasarea si protestul de la Simleu

-martie 2008, deplasarea la Baia Mare in contextul in care echipa se numea Olimpia Simleul Silvaniei Satu Mare.

-mai 2008, protestul impreuna cu CO din cadrul Zilelor Oraselor in care 3-4000 oameni s-au solidarizat cu noi cantand din nou pentru Oli.

Si au mai fost proteste, lipiri de afise… dar inca inghitim in sec!

Tags: , , , ,

Leave a comment